Buffé 1
Buffé ROTFRUKTSPYTT Pytt är en perfekt resträtt at
t laga av det du har hemma.
Buffé KLADDKAKA Minimera elförbrukningen, baka kla
ddkakan utan ugn!
Buffé MOROTSLIMPA Du sparar många kronor på att ba
ka eget bröd, här i en härlig morotsversion!
SLUTLIGEN festens mittpunkt Den godaste plus 1 på
vårens alla fester? Ett tilltugg i form av råraka i storformat med pepparrotskräm, rökt lax, frisk citron och gräslök! TÄVLA OM BOKEN BULLAR, BRÖD & BRUNCH Maila svar och adress till buffe@studiobon.com med ämnesraden “Bullar, bröd & brunch” eller posta dem till Bufféredaktionen, Studio Bon, Ringvägen 123, 116 61 Stockholm, märk med “Bullar, bröd & brunch”. Vi behöver ditt bidrag senast 30 april. Vi drar tio vinnare som kontaktas via post. Rätt svar presenteras i nästa nummer. 1. Vem sägs stå bakom seven layer dip? A Jamie Oliver B Leyah Chase C Peggy Shoop Svensk potatis hittar du året om! VÄLJ SVENSKT RÅRAKEPIZZA MED RÖKT LAX 4 PERSONER / 30 MIN INGREDIENSER 1 dl smetana 2 msk finriven pepparrot 1 msk finrivet citronskal 500 g fast potatis ½ tsk salt 1 msk majsstärkelse 150 g kallrökt lax ½ tunt skivad rödlök ½ dl finskuren gräslök BUDGETTIPS Välj frysta örter att toppa med. smör, rapsolja svartpeppar plockad dill att toppa med GÖR SÅ HÄR 1. Blanda smetana med pepparrot och citronskal. Skala och riv potatisen grovt. Blanda med salt och låt stå 5 minuter. Krama ur all vätska och blanda potatisen med majstärkelse. 2. Hetta upp smör och olja i en stor stekpanna ca 30 cm i diameter. Tryck ut potatisen i stekpannan och stek 4–5 minuter på medelvärme. Tryck och pressa lätt med stekspaden på potatisen. Vänd rårakan med hjälp av en stor tallrik eller fat och stek ytterligare 4–5 minuter. 3. Låt svalna lite och bred på smetana. Toppa med lax, rödlök, gräslök, dill och peppar. Skär i bitar och servera. Servera gärna med citronklyftor. 39 BUFFÉ #04/2023 Buffé #05 kommer 16–17 maj Fullständiga tävlingsvillkor hittar du på ica.se/buffe/tavlingsvillkor 2. Vilken är en huvudingrediens i det vietnamesiska köket? A Vitt vin B Tomatpuré C Fisksås 3. Vilket ämne ger moroten sin orange färg? A Betanin B Betakaroten C Antocyanin Rätt svar från Buffé #03: 1. New York 2. Musslan 3. Smör RECEPT SOFIA NILSSON STYLING HEDVIG BILLENGREN LINDENBAUM FOTO ELIN SYLWAN