Buffé 1
VIETNAMESISKT PAPAYASALLAD 4 PERSONER / 15 MIN IN
GREDIENSER 1 stor schalottenlök 1 msk olja 250 g papaya (gärna omogen) 1 omogen mango 1 stor morot ca 150 g 1 rödlök 3 dl färska örter t ex mynta, koriander, thaibasilika 1 röd chili 3 skalade vitlöksklyftor 2 ½ msk fisksås 2 ½ msk färskpressad limejuice 1 msk strösocker ½ dl rostade, naturella jordnötter ½ dl rostad lök GÖR SÅ HÄR 1. Skala och hacka löken och stek i oljan tills den mjuknar och får lite färg. Låt svalna. Skala papaya, mango, morot och rödlök. Skär i tunna strimlor. Hacka örterna. 2. Skiva chili och vitlök och mortla. Blanda med fisksås, limejuice och socker. 3. Blanda alla ingredienser i en stor skål. Hacka jordnötterna grovt. Toppa salladen med jordnötter och rostad lök. VEGETARISKT Ersätt fisksåsen med ca 1 tsk salt för att göra papayasalladen vegansk. VISSTE DU ATT... ... ju gulare lime, desto mer mogen är den? Välj gul lime i fruktdisken så är det enklare att pressa ut juicen. BUDGETTIPS Välj frysta örter i papayasalladen. Gỏi Đu Đủ 13 BUFFÉ #04/2023
Buffé ROTFRUKTSPYTT Pytt är en perfekt resträtt at
t laga av det du har hemma.
Buffé KLADDKAKA Minimera elförbrukningen, baka kla
ddkakan utan ugn!
Buffé MOROTSLIMPA Du sparar många kronor på att ba
ka eget bröd, här i en härlig morotsversion!