Buffé 1
Buffé ROTFRUKTSPYTT Pytt är en perfekt resträtt at
t laga av det du har hemma.
Buffé KLADDKAKA Minimera elförbrukningen, baka kla
ddkakan utan ugn!
Buffé MOROTSLIMPA Du sparar många kronor på att ba
ka eget bröd, här i en härlig morotsversion!
RÅVARA I FOKUS MOROTSKLADDKAKA 10 BITAR / ÖVER 60
MIN INGREDIENSER 175 g smör 2 ½ dl strösocker 2 tsk malen kanel 1 tsk malen ingefära 2 krm salt 2 ¾ dl vetemjöl 3 stora ägg 2 dl finriven morot Frosting 300 g färskost 100 g rumsvarmt smör 1 dl florsocker 1 msk vaniljsocker GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 175 °C. Smält smöret i en kastrull och låt svalna lite. Rör ihop alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt ägg, morötter och smör och rör till en slät smet. 2. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter och grädda i mitten av ugnen 18–20 minuter. Låt svalna. Ställ i kylen. 3. Frosting: Vispa färskost och smör fluffigt och vänd ner flor- och vaniljsocker. Bred frostingen på den kalla kakan och ställ i kylen. 4. Ta fram ca 10 minuter före servering. Smakkompisar Den söta moroten passar utmärkt tillsammans med exempelvis apelsin, saffran, ingefära och kanel. 33 BUFFÉ #04/2023