Buffé 1
VIETNAMESISKT STEKT VIT FISK MED GURKMEJA OCH DIL
L 4 PERSONER / 45 MIN INGREDIENSER ¾ dl finriven ingefära 5 rivna vitlöksklyftor 1 tsk gurkmeja 1 msk fisksås 1 msk matyoghurt (10%) 600 g vit fisk t ex kolja eller gös 2 förp risnudlar à 180 g 8 salladslökar 150 g färsk dill 1 sats nuoc chamdippsås olja Bún Chả Cá Hà Nội Denna rätt görs traditionellt med galanga. Vi har ersatt den peppriga roten med den mer vanligt förekommande kusinen ingefära. GÖR SÅ HÄR BUDGETTIPS Välj fryst fisk och låt tina i kylen innan tillagning. 1. Blanda ingefära, vitlök, gurkmeja, fisksås och yoghurt. Skär fisken i ca 3 x 3 cm stora bitar och blanda med marinaden. Ställ i kylen 30 minuter. 2. Koka risnudlarna enligt anvisning på förpackningen och blanda med 2 msk olja. Strimla salladslöken i ca 5 cm långa strimlor. Plocka dillen. 3. Värm 2 msk olja på medelhög värme i en stekpanna och stek fisken tills den är gyllene på båda sidor 4–5 minuter. 4. Fördela risnudlarna i 4 skålar, lägg på fisken. Stek salladslöken hastigt i 1 msk olja och blanda ner dillen. Toppa fisken med den stekta salladslöken och dillen. Ringla över lite av dippsåsen och servera med resten. Toppa gärna med rostade, naturella jordnötter. 15 BUFFÉ #04/2023
Buffé ROTFRUKTSPYTT Pytt är en perfekt resträtt at
t laga av det du har hemma.
Buffé KLADDKAKA Minimera elförbrukningen, baka kla
ddkakan utan ugn!
Buffé MOROTSLIMPA Du sparar många kronor på att ba
ka eget bröd, här i en härlig morotsversion!