Buffé 1
Buffé ROTFRUKTSPYTT Pytt är en perfekt resträtt at
t laga av det du har hemma.
Buffé KLADDKAKA Minimera elförbrukningen, baka kla
ddkakan utan ugn!
FIKA BUDGETTIPS Har du hallon, blåbär eller jordg
ubbar i frysen? Använd det istället för rabarber i kompotten. RABARBERGROTTOR 24 STYCKEN / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER Glasyr 1 dl florsocker 1 msk vaniljsocker Deg 100 g smör ½ dl ljus sirap 1 dl strösocker ½ tsk vaniljsocker 2 dl mandelmjöl 2 dl vetemjöl Rabarberkompott 250 g rabarber ½ dl färskpressad citronjuice ¾ dl syltsocker GÖR SÅ HÄR 1. Deg: Smält smör, sirap, socker och vaniljsocker i en kastrull tills sockret löses upp. Tillsätt mandelmjöl och vetemjöl och rör om och värm några minuter under omrörning tills du får en formbar deg. 2. Ta från värmen och dela degen i 24 bitar. Rulla till bollar och tryck till med fingret så att det bildas en liten grop i varje kaka. Ställ i kylen minst 1 timme. 3. Rabarberkompott: Skiva rabarbern och lägg alla ingredienser i en kastrull och koka på medelvärme 10 minuter. Rör om då och då. Häll i en skål och låt svalna. 4. Fyll rabarbergrottorna med kompotten och låt stå i kylskåpet tills kompotten stelnat lite. 5. Glasyr: Blanda ihop florsocker och vaniljsocker med ca 1 msk kallt vatten till en glasyr. Ringla glasyren över kakorna och servera direkt eller förvara dem i en lufttät burk i kylskåpet. 25 BUFFÉ #04/2023
Buffé MOROTSLIMPA Du sparar många kronor på att ba
ka eget bröd, här i en härlig morotsversion!