Buffé 1
INNEHÅLL #04 APRIL APRILVÄDER VET VI alla vad det
är. Den oförutsägbara väderleken som bjuder på ömsom solsken, ömsom hagel. När man precis packat undan vinterjackan sjunker temperaturen helt oväntat under nollan och det kommer ett sista snöfall så att man behöver springa upp på vinden för att hämta den där vinterjackan igen, innan det nästa dag återigen är vårvärme och obligatoriskt med solglasögon. MEN APRILMAT DÅ, vad är det? Jo, det ska vi berätta. För oss är det färgstarkt, fräscht och smakrikt – för en liten peng. Vi låter den knapriga, söta och mångsidiga moroten ta plats i fem olika recept, från hembakat bröd till frasig falafel. Vi inspireras av det vietnamesiska köket med rätter som friska sommarrullar och het papayasallad. Vi njuter av hembakt fika – utan att behöva sätta på ugnen. Precis så smakar april! Trevlig läsning! Håll utkik efter våra budgettips för att spara extra pengar! Liv Bossuyt, redaktionschef Månadens budgetfavoriter 19 ROTFRUKTSPYTT Pytt är en perfekt resträtt att laga av det du har hemma. 22 28 MOROTSLIMPA Du sparar många kronor på att baka eget bröd, här i en härlig morotsversion! Kladdkaka 3 BUFFÉ #04/2023 KLADDKAKA Minimera elförbrukningen, baka kladdkakan utan ugn! Vietnamesiska pannkakor, sid 11. Morotsjuice, sid 29. FÖR DIG SOM ÄR STAMMIS Bara våra bästa stammisar som handlar för mer än 1 500 poänggrundande kronor/månad får tidningen Buffé hem till sin brevlåda. Tack för att just du är stammis! BÄTTRE PLAST Plasten som omsluter Buffé är tillverkad av 60 % återvunnen råvara. Förpackningen är återvinningsbar och sorteras som plastförpackning. HITTA RÄTT TEMPERATUR Alla våra recept som tillagas i ugn är anpassade för över- och undervärme – använder du varmluft så sänk temperaturen med ca 25 °C. RECEPT FÖR ALLA På buffe.se hittar du information om innehåll av gluten, laktos, mjölkprotein och ägg i vissa av våra recept liksom tips på hur du kan anpassa dem. OÄNDLIGT MED INSPIRATION På buffe.se hittar du ännu mer recept och matinspiration. Där kan du dessutom bläddra i tidigare nummer av Buffé. BUFFÉ DIGITALT Föredrar du att läsa Buffé på mobilen, surfplattan eller datorn? Du som inte vill ha tidningen i tryckt form kan säga upp din prenumeration på buffe.se med Bank-ID. ICA Ansvarig utgivare Eric Lundberg Konceptansvarig Maria Martinsson ICA Media icamedia.se ICA-kort 033-47 47 90 ICA Kundservice 020-83 33 33 Helgfri mån–fre, kl 9–15 Redaktionen tar gärna emot frågor och kommentarer kring innehållet i tidningen. Frågor kring adressändring, utebliven tidning eller uppsägning av prenumeration hänvisas till ICA Kundservice. Bufféredaktionen på Studio Bon Ringvägen 123, 116 61 Stockholm Epost buffe@studiobon.com Redaktionschef Liv Bossuyt Konceptansvarig Agnes Regell Digital redaktör Josefine Nyberg Receptansvarig & matkreatör Sofia Nilsson Senior art director Josephine Johansson Kundansvarig Johan Lindberg Produktion Studio Bon Repro Turbin Tryck Eversfrank, Meldorf EU Ecolabel : DE/053/001 Använt papper bör samlas in och återvinnas. @tidningenbuffe
Buffé ROTFRUKTSPYTT Pytt är en perfekt resträtt at
t laga av det du har hemma.
Buffé KLADDKAKA Minimera elförbrukningen, baka kla
ddkakan utan ugn!
Buffé MOROTSLIMPA Du sparar många kronor på att ba
ka eget bröd, här i en härlig morotsversion!