Buffé 1
VIETNAMESISKT BUDGETTIPS Har du risnudlar hemma?
Använd det istället för glasnudlar. Har du gul lök hemma? Använd det istället för schalottenlök. Nấm Bào Ngư Miến Trộn KOM IHÅG Välj en mango som är fast och har grönt skal. GLASNUDELSALLAD MED OSTRONSKIVLING OCH MANGO 4 PERSONER / 30 MIN INGREDIENSER 2 schalottenlökar 2 ½ dl rapsolja 200 g glasnudlar 300 g ostronskivling 4 vitlöksklyftor 1 tsk chilipulver 1 tsk malen svartpeppar 180 g färska böngroddar 1 omogen mango 2 tsk strösocker ¾ dl japansk soja ½ dl färskpressad limejuice 1 finhackad röd chili 2 dl hackade färska örter t ex koriander, mynta, thaibasilika 2 msk rostade sesamfrön 2 msk rostad lök salt GÖR SÅ HÄR 1. Skala och hacka löken och stek i 1 ½ dl av oljan under omrörning tills den mjuknar och får lite färg 2. Koka glasnudlarna enligt anvisning på förpackningen. Blanda nudlarna med lökoljan. 3. Riv ostronskivlingen i bitar. Skala och finhacka vitlöken. Stek ostronskivlingen i resten av oljan ca 5 minuter tills den får lite färg. Tillsätt vitlöken och stek ytterligare några minuter. Krydda med ½ tsk salt, chilipulver och peppar. Låt svampen svalna lite. 4. Koka upp en kastrull med saltat vatten. Koka böngroddarna ½ minut. Häll av och låt rinna av. Blanda ner svampen och böngroddarna i nudlarna. 5. Skala och strimla mangon. Blanda med socker, soja, limejuice, chili och örter. Fördela nudlarna i 4 skålar och toppa med mangosalladen, sesamfrön och rostad lök. 17 BUFFÉ #04/2023
Buffé ROTFRUKTSPYTT Pytt är en perfekt resträtt at
t laga av det du har hemma.
Buffé KLADDKAKA Minimera elförbrukningen, baka kla
ddkakan utan ugn!
Buffé MOROTSLIMPA Du sparar många kronor på att ba
ka eget bröd, här i en härlig morotsversion!