GLÖGGMINGEL SKÅL FÖR ADVENT! SMÖRDEGSKRINGLOR MED
OST OCH GRÖNKÅL 6 PERSONER / 30 MIN INGREDIENSER 100 g grönkål 1 riven vitlöksklyfta 1 msk olivolja 100 g färskost 2 dl riven cheddar 1 förp kyld smördeg 250 g 1 uppvispat ägg GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 200 °C. Strimla kålen fint, släng den hårda stammen. Fräs grönkål och vitlök i oljan med 2 msk vatten i en panna tills det är mjukt. 2. Blanda färskost med cheddar till en kräm. Rulla ut smördegen och bred på krämen. Vik över degen från långsida till långsida och platta till. 3. Skär i 20 stycken strimlor. Snurra och forma till kringlor och lägg på två bakpappersklädda plåtar. Pensla med ägg. 4. Grädda i mitten av ugnen 10–20 minuter tills kringlorna fått fin färg. VARMT KRYDDIGT VIN 6 GLAS / 30 MIN INGREDIENSER 1 flaska rött vin 750 ml 1 kanelstång ½ tsk hel kardemumma 3 kryddnejlikor 4 msk strösocker 1 apelsin GÖR SÅ HÄR 1. Värm vinet med kryddorna och socker, låt sjuda på svag värme 20 minuter. Skiva apelsinen och rör ner. 11 BUFFÉ #11/2023 BUDGETTIPS Använd den ost du har hemma i smördegskringlorna. RECEPT TOVE NILSSON STYLING LINDA BERLIN FOTO LENNART WEIBULL Kryddigt, hett vin i glasen och oemotståndliga salta snacks. Bjud in nära och kära till ett julmingel utöver det vanliga. TIPS Smördegskringlorna går bra att göra i förväg och värma på i 175 °C ca 5 minuter vid servering.
Buffé Äppelglögg med konjak
Buffé SAFFRANSSCONES Scones = billig frukostlyx! S
maksätt med saffran för den rätta julkänslan.
Buffé GRAVAD LAX Det kräver lite framförhållning m
en är väl värt mödan – grava egen lax i jul.
Buffé Matjessilltallrik med pepparrot
Buffé CARBONARA Trött på julskinkan efter jul? Anv
änd den i en krämig carbonara!