Loading...
Buffé Äppelglögg med konjak
Buffé SAFFRANSSCONES Scones = billig frukostlyx! S
maksätt med saffran för den rätta julkänslan.
Buffé GRAVAD LAX Det kräver lite framförhållning m
en är väl värt mödan – grava egen lax i jul.
Buffé Matjessilltallrik med pepparrot
Buffé CARBONARA Trött på julskinkan efter jul? Anv
änd den i en krämig carbonara!
JULBAK COOKIE CUPS MED HASSELNÖTSKRÄM, KANEL OCH
INGEFÄRA 15 STYCKEN / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 150 g rumstempererat smör 1 dl ljust muscovadosocker 1 dl strösocker 4 dl vetemjöl ½ tsk bikarbonat 2 krm salt 1 ½ tsk malen ingefära 1 ½ tsk malen kanel 1 stort ägg 200 g grovhackad mjölkchoklad ca 1 dl hasselnötskräm flingsalt GÖR SÅ HÄR 1. Rör ihop smör, muscovadosocker och strösocker i en bunke. Tillsätt mjöl, bikarbonat, salt, ingefära och kanel och blanda till en smulig deg. Tillsätt ägget och nyp ihop till en jämn deg. Blanda ner chokladen och dela degen i 15 bitar och rulla till bollar, ställ i kylen 2 timmar. 2. Sätt ugnen på 200 °C. Lägg bollarna i muffinsformar. Grädda i mitten av ugnen 15–20 minuter. Ta ut och gör en liten urgröpning med baksidan av en träslev eller liknande. Låt kakorna svalna och fyll med hasselnötskräm och toppa med flingsalt. MISSA INTE Trendiga cookies med ljuvlig fyllning. 9 BUFFÉ #11/2023