Buffé Äppelglögg med konjak GLÖGGMINGEL ÄPPELGLÖGG
MED KONJAK 6 GLAS / 30 MIN INGREDIENSER 3 dl torrt vitt vin 3 dl äppelmust ½ dl konjak 1 kanelstång 2 stjärnanis ½ tsk hel kardemumma 2 skivor färsk ingefära ½ citron GÖR SÅ HÄR 1. Värm vin, äppelmust, konjak och kryddor. Låt sjuda på svag värme ca 20 minuter. 2. Skiva citronen och lägg ner. FIKON MED KARAMELLISERAT FLÄSK 6 PERSONER / 15 MIN INGREDIENSER 100 g rökt sidfläsk 2 msk ljus sirap 1 msk japansk soja 1 msk riven ingefära 6 fikon 1 msk olja GÖR SÅ HÄR 1. Skär bort svålen på fläsket och skär i ½ cm tunna skivor och strimla. Stek fläsket knaprigt och tillsätt sirap, soja och ingefära. 2. Halvera fikonen och stek på snittytan i olja några minuter på hög värme tills de är varma. 3. Toppa fikonen med fläsket och servera direkt. MISSA INTE En modern tolkning av favoriten baconlindade dadlar. 13 BUFFÉ #11/2023
Buffé SAFFRANSSCONES Scones = billig frukostlyx! S
maksätt med saffran för den rätta julkänslan.
Buffé GRAVAD LAX Det kräver lite framförhållning m
en är väl värt mödan – grava egen lax i jul.
Buffé Matjessilltallrik med pepparrot
Buffé CARBONARA Trött på julskinkan efter jul? Anv
änd den i en krämig carbonara!