INNEHÅLL #11 NOVEMBER VECKAN EFTER SOMMARSEMESTER
N ställer vi oss frågan: hur smakar julen i år? På Bufféredaktionen lever vi nämligen alltid några månader i framtiden och för oss börjar julen redan i augusti. Vi blundar och försöker föreställa oss ett snötäckt vinterlandskap när vi planerar årets julnummer. I mitten av september är det sedan dags att provlaga och provsmaka vad våra fantastiska receptkreatörer har kokat ihop: årets julskinka, lussebak och glögg. Smaker som känns helt fel i sensommarvärmen och samtidigt helt rätt då de skickar oss raka vägen i expressfart till den omisskännliga julkänslan. DET HÄR NUMRET av Buffé är maxat med julstämning och bjuder på två olika firanden: ett fyllt med julens klassiker som vi förnyat med enkla medel och ett med recept som inte vanligtvis förknippas med högtiden men som fått en julig touch. På kommande sidor hittar du den första delen, men du kan såklart plocka dina favoriter från hela numret. God jul! Liv Bossuyt, redaktionschef Saffransscones, sid 15. Julens budgetfavoriter 15 SAFFRANSSCONES Scones = billig frukostlyx! Smaksätt med saffran för den rätta julkänslan. 18 23 CARBONARA Trött på julskinkan efter jul? Använd den i en krämig carbonara! 3 BUFFÉ #11/2023 GRAVAD LAX Det kräver lite framförhållning men är väl värt mödan – grava egen lax i jul. Äppelglögg med konjak, sid 13. FÖR DIG SOM ÄR STAMMIS Bara våra bästa stammisar som handlar för mer än 1 500 poänggrundande kronor/månad får tidningen Buffé hem till sin brevlåda. Tack för att just du är stammis! BÄTTRE PLAST Håll utkik efter våra budgettips för att spara extra pengar! Matjessilltallrik med pepparrot, sid 21. Plasten som omsluter Buffé är tillverkad av 60 % återvunnen råvara. Förpackningen är återvinningsbar och sorteras som plastförpackning. HITTA RÄTT TEMPERATUR Alla våra recept som tillagas i ugn är anpassade för över- och undervärme – använder du varmluft så sänk temperaturen med ca 25 °C. RECEPT FÖR ALLA På ica.se/buffe hittar du information om innehåll av gluten, laktos, mjölkprotein och ägg i vissa av våra recept liksom tips på hur du kan anpassa dem. OÄNDLIGT MED INSPIRATION På ica.se/buffe hittar du ännu mer recept och matinspiration. Där kan du dessutom bläddra i tidigare nummer av Buffé. BUFFÉ DIGITALT Föredrar du att läsa Buffé på mobilen, surfplattan eller datorn? Du som inte vill ha tidningen i tryckt form kan säga upp din prenumeration på ica.se/buffe med Bank-ID. ICA Ansvarig utgivare Eric Lundberg Konceptansvarig Maria Martinsson ICA Media icamedia.se ICA-kort 033-47 47 90 ICA Kundservice 020-83 33 33 Helgfri mån–fre, kl 9–15 Redaktionen tar gärna emot frågor och kommentarer kring innehållet i tidningen. Frågor kring adressändring, utebliven tidning eller uppsägning av prenumeration hänvisas till ICA Kundservice. Bufféredaktionen på Studio Bon Ringvägen 123, 116 61 Stockholm Epost buffe@studiobon.com Redaktionschef Liv Bossuyt Konceptansvarig Agnes Regell Digital redaktör Josefine Nyberg Receptansvarig & matkreatör Sofia Nilsson Senior art director Josephine Johansson Kundansvarig Johan Lindberg Produktion Studio Bon Repro Turbin Tryck Eversfrank, Meldorf EU Ecolabel : DE/053/001 Använt papper bör samlas in och återvinnas. EU Ecolabel : DE/053/001 Använt papper bör samlas in och återvinnas.
Buffé Äppelglögg med konjak
Buffé SAFFRANSSCONES Scones = billig frukostlyx! S
maksätt med saffran för den rätta julkänslan.
Buffé GRAVAD LAX Det kräver lite framförhållning m
en är väl värt mödan – grava egen lax i jul.
Buffé Matjessilltallrik med pepparrot
Buffé CARBONARA Trött på julskinkan efter jul? Anv
änd den i en krämig carbonara!