Buffé Äppelglögg med konjak
Buffé SAFFRANSSCONES Scones = billig frukostlyx! S
maksätt med saffran för den rätta julkänslan.
Buffé GRAVAD LAX Det kräver lite framförhållning m
en är väl värt mödan – grava egen lax i jul.
JULBORD KRÄMIG RÖDKÅLSSALLAD 6 PERSONER / 30 MIN
INGREDIENSER 800 g rödkål 1 tsk salt 2 syrliga äpplen ¾ dl majonnäs 1 dl matyoghurt (10 %) 1 msk finrivet citronskal 2 msk färskpressad citronjuice 2 msk grovkornig senap 2 tsk dijonsenap GÖR SÅ HÄR m i g r ö d 1. Strimla rödkålen fint och blanda med salt. Låt stå 15 minuter. Krama ur vätskan. 2. Dela och kärna ur äpplena och strimla fint. Blanda med majonnäs, yoghurt, citronskal och -juice, senap och dijonsenap. Blanda med kålen. TIPS Har du vitkål eller spetskål hemma? Använd det istället för rödkål. POTATISGRATÄNG MED ÄDELOST 6 PERSONER / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 1 ½ kg fast potatis 2 ½ dl vispgrädde 5 dl mjölk (3 %) 2 tsk dijonsenap 1 ½ tsk salt 2 krm grovmalen svartpeppar 100 g ädelost smör GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 175 °C. Skala potatisen och skiva tunt. Vispa ihop grädde, mjölk, senap, salt och peppar. 2. Fördela ett lager potatis i ett fint mönster i en smord ugnsform. Smula över hälften av osten och häll på hälften av gräddmjölken. Lägg ytterligare ett lager med potatisen och smula över resten av osten och häll över resten av gräddmjölken. Grädda i nedre delen av ugnen ca 60 minuter eller tills potatisen är mjuk och gyllene. 19 BUFFÉ #11/2023 r G v a d a a l x m e d r g n a t a p ä l p e Potatisgratäng med ädelost K r ä k å l s s a l l a d
Buffé Matjessilltallrik med pepparrot
Buffé CARBONARA Trött på julskinkan efter jul? Anv
änd den i en krämig carbonara!