Buffé Äppelglögg med konjak
Buffé SAFFRANSSCONES Scones = billig frukostlyx! S
maksätt med saffran för den rätta julkänslan.
Buffé GRAVAD LAX Det kräver lite framförhållning m
en är väl värt mödan – grava egen lax i jul.
Buffé Matjessilltallrik med pepparrot
Buffé CARBONARA Trött på julskinkan efter jul? Anv
änd den i en krämig carbonara!
JULFRUKOST JULAFTONSDUTCH BABY MED RISGRYNSGRÖT 4
PERSONER / 45 MIN INGREDIENSER 3 ägg 1 ½ dl mjölk (3 %) 1 ½ dl vetemjöl ½ tsk salt 1 ½ msk strösocker 1 tsk vaniljsocker ½ tsk malen kanel 2 dl risgrynsgröt 2 msk smör yoghurt till servering Körsbärskompott 250 g frysta urkärnade körsbär ½ dl syltsocker 2 msk färskpressad citronjuice GÖR SÅ HÄR 1. Körsbärskompott: Koka upp körsbär och socker och låt koka ca 5 minuter. Rör ner citronjuice och låt koka 1 minut. Låt svalna. 2. Lägg ägg, mjölk, mjöl, salt, socker, vaniljsocker och kanel i en bunke och mixa till en slät smet med stavmixer. Låt smeten vila 30 minuter i kylen. Rör ner risgrynsgröten. 3. Sätt ugnen på 225 °C. Ställ in en ugnssäker stek panna, ca 24 cm i diameter, så den blir varm. Ta ut stekpannan och lägg i smöret och rör runt. Häll i smeten. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter eller tills den är gyllene. Servera med yoghurt och körsbärskompott. RECEPT SOFIA NILSSON STYLING TOVE NILSSON FOTO SIMON BAJADA MORGON! Grillad croissant med fikon och dutch baby med söta risgryn. Julfrukost fick precis en ny, magiskt god innebörd. 15 BUFFÉ #11/2023 GRILLAD CROISSANT MED PROSCIUTTO, CHEDDAR OCH FIKON 4 PERSONER / 15 MIN INGREDIENSER 4 croissanter 2 fikon 8 skivor cheddarost 4 skivor lufttorkad skinka GÖR SÅ HÄR 1. Halvera croissanterna. Skiva fikonen. Fördela fikon, ost och skinka i croissanterna. Grilla i ett toastjärn eller stek i stekpanna och pressa ihop med en tallrik.