Buffé Äppelglögg med konjak
Buffé SAFFRANSSCONES Scones = billig frukostlyx! S
maksätt med saffran för den rätta julkänslan.
Buffé GRAVAD LAX Det kräver lite framförhållning m
en är väl värt mödan – grava egen lax i jul.
Buffé Matjessilltallrik med pepparrot
Buffé CARBONARA Trött på julskinkan efter jul? Anv
änd den i en krämig carbonara!
OLD FASHIONED MED PORTVIN 6 GLAS / 15 MIN INGREDI
ENSER 2 ½ dl rött portvin 1 ½ dl bourbon 1 ½ dl lönnsirap 12 skvättar bitter is GÖR SÅ HÄR 1. Rör ihop alla ingredienser med is i en karaff tills allt blivit riktigt kallt och spriten har blandats lite med isen som smält. 2. Häll upp i 6 glas med is. SALTA MÖRDEGSKAKOR MED LEVERPASTEJ OCH LINGON 6 PERSONER / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 100 g grädd- eller leverpastej 25 g rumstempererat smör ½ dl rårörda lingon 1 msk portvin salt Kakor 2 ½ dl vetemjöl 100 g smör 1 ½ msk honung ½ tsk salt 1 äggula GÖR SÅ HÄR 1. Kakor: Sätt ugnen på 175 °C. Blanda mjöl, smör, honung, salt och äggula i en matberedare eller nyp ihop med fingrarna i en bunke till en deg som precis håller ihop. Rulla till en rulle, ca 25 cm lång, och plasta in. Lägg i kylen 30 minuter. Skär rullen i 30 skivor och lägg på en bakpappersklädd plåt. Grädda i mitten av ugnen 10–15 minuter tills de är gyllene. Låt svalna. 2. Vispa pastej och smör till en fluffig kräm. Smaka av med salt. Blanda lingon med portvin. Bred pastejen på kakorna och toppa med portvinslingon. TIPS Baka kakorna upp till två dagar i förväg, förvara i lufttät burk i skafferi. 12 BUFFÉ #11/2023