Buffé Äppelglögg med konjak
Buffé SAFFRANSSCONES Scones = billig frukostlyx! S
maksätt med saffran för den rätta julkänslan. JULFRUKOST Julens Doften av nybakade scones och risgrynsgröt som puttrar på spisen. På menyn denna julaftonsmorgon? Extra goda överraskningar! RISGRYNSGRÖT MED CITRUS OCH SKUMMAD KANELMJÖLK 4 PERSONER / 15 MIN INGREDIENSER 8 dl risgrynsgröt 4 småcitrus 6 dl mjölk eller havredryck 1 tsk malen kanel GÖR SÅ HÄR 1. Värm gröten. Skala och skiva citrusfrukterna. Värm mjölken med kanel och vispa tills den blir skummig. Toppa gröten med citrusfrukter och skummad kanelmjölk. SAFFRANSSCONES CA 12 STYCKEN / 30 MIN INGREDIENSER 2 dl mjölk (3 %) 1 förp saffran ½ g 7 ½ dl vetemjöl 450 g ½ tsk salt 1 ½ tsk bakpulver ½ dl rörsocker 125 g kallt smör 1 ägg ½ dl mandelspån ½ dl rörsocker uppvispat ägg till pensling GÖR SÅ HÄR MISSA INTE En frukostklassiker i jultappning! morgonmelodi RECEPT SOFIA NILSSON STYLING LINDA BERLIN FOTO LENNART WEIBULL 15 BUFFÉ #11/2023 1. Sätt ugnen på 250 °C. Koka upp mjölken med saffranet i en kastrull. Låt svalna till ljummet. Blanda mjöl, salt, bakpulver och rörsocker i en bunke. Skär smöret i tärningar och nyp ihop med de torra ingredienserna. Tillsätt ägget och saffransmjölken. Blanda hastigt ihop till en deg. 2. Tryck ut degen och stansa ut 10 stycken runda scones ca 5 cm i diameter. Knåda ihop degen som blir över och forma till scones. Lägg på en bakpappersklädd plåt 3. Pensla med ägg. Strö över mandelspån och rörsocker. 4. Grädda i mitten av ugn en 10–15 minuter tills sconesen fått fin, gyllene färg. Ta ut och låt svalna något före servering.
Buffé GRAVAD LAX Det kräver lite framförhållning m
en är väl värt mödan – grava egen lax i jul.
Buffé Matjessilltallrik med pepparrot
Buffé CARBONARA Trött på julskinkan efter jul? Anv
änd den i en krämig carbonara!