Buffé Äppelglögg med konjak
Buffé SAFFRANSSCONES Scones = billig frukostlyx! S
maksätt med saffran för den rätta julkänslan.
Buffé GRAVAD LAX Det kräver lite framförhållning m
en är väl värt mödan – grava egen lax i jul.
Buffé Matjessilltallrik med pepparrot
Buffé CARBONARA Trött på julskinkan efter jul? Anv
änd den i en krämig carbonara!
INNEHÅLL #11 NOVEMBER OMVÄXLING FÖRNÖJER, SÄGS de
t. Och visst är det så. Men det verkar ha gått receptkreatörerna som uppfann jul-, påsk- och midsommarborden förbi. För hur kunde ägghalvorna, köttbullarna, sillen, laxen och snapsen annars kvala in på bufféerna för alla våra stora svenska mathögtider? GLÖM ALLT DU lärt dig om julen och låt oss börja om på nytt. Pastel de nata, dutch baby, sashimi och wellington är kanske inte namn på rätter du är van vid att äta i juletider. Men vad gör väl det? I DET HÄR numret bjuder vi på två olika firanden, ett fyllt med julens klassiker som vi förnyat med enkla medel och ett med recept som inte vanligtvis förknippas med högtiden men som här fått en julig touch. På sidorna som följer hittar du den senare delen, men du kan såklart plocka dina favoriter från hela numret. God jul! Briochebullar med saffran och apelsincurd, sid 8. Liv Bossuyt, redaktionschef Dutch baby, sid 15. Julens budgetfavoriter 13 VIRGIN NEGRONI MED LINGON Alkoholfritt är både gott, smart – och billigt! 15 19 VEGO WELLINGTON Låt julens hjälte vara vego i år och prova vår svampfyllda wellington! 3 BUFFÉ #11/2023 DUTCH BABY Rester av risgrynsgröt? Låt dem ta plats i den fluffiga frukostpannkakan. Håll utkik efter våra budgettips för att spara extra pengar! FÖR DIG SOM ÄR STAMMIS Bara våra bästa stammisar som handlar för mer än 1 500 poänggrundande kronor/månad får tidningen Buffé hem till sin brevlåda. Tack för att just du är stammis! BÄTTRE PLAST Plasten som omsluter Buffé är tillverkad av 60 % återvunnen råvara. Förpackningen är återvinningsbar och sorteras som plastförpackning. HITTA RÄTT TEMPERATUR Alla våra recept som tillagas i ugn är anpassade för över- och undervärme – använder du varmluft så sänk temperaturen med ca 25 °C. RECEPT FÖR ALLA På ica.se/buffe hittar du information om innehåll av gluten, laktos, mjölkprotein och ägg i vissa av våra recept liksom tips på hur du kan anpassa dem. OÄNDLIGT MED INSPIRATION På ica.se/buffe hittar du ännu mer recept och matinspiration. Där kan du dessutom bläddra i tidigare nummer av Buffé. BUFFÉ DIGITALT Föredrar du att läsa Buffé på mobilen, surfplattan eller datorn? Du som inte vill ha tidningen i tryckt form kan säga upp din prenumeration på ica.se/buffe med Bank-ID. ICA Ansvarig utgivare Eric Lundberg Konceptansvarig Maria Martinsson ICA Media icamedia.se ICA-kort 033-47 47 90 ICA Kundservice 020-83 33 33 Helgfri mån–fre, kl 9–15 Redaktionen tar gärna emot frågor och kommentarer kring innehållet i tidningen. Frågor kring adressändring, utebliven tidning eller uppsägning av prenumeration hänvisas till ICA Kundservice. Bufféredaktionen på Studio Bon Ringvägen 123, 116 61 Stockholm Epost buffe@studiobon.com Redaktionschef Liv Bossuyt Konceptansvarig Agnes Regell Digital redaktör Josefine Nyberg Receptansvarig & matkreatör Sofia Nilsson Senior art director Josephine Johansson Kundansvarig Johan Lindberg Produktion Studio Bon Repro Turbin Tryck Eversfrank, Meldorf EU Ecolabel : DE/053/001 Använt papper bör samlas in och återvinnas. EU Ecolabel : DE/053/001 Använt papper bör samlas in och återvinnas.