GLÖGGMINGEL RÅGBRÖD MED LAX, SENAPSKRÄM OCH SYRLI
G GURKA 6 PERSONER / 30 MIN INGREDIENSER 6 skivor rågbröd 2 msk smör 100 g färskost 1 ½ msk grovkornig senap 150 g kallrökt eller gravad lax 1/3 gurka 1 msk färskpressad citronjuice 1 msk hackad dill 1 msk riven pepparrot GÖR SÅ HÄR 1. Skär bort kanterna på brödet och halvera. Stek i smör och låt svalna. 2. Blanda färskost och senap. Strimla laxen. Dela, gröp ur och skär gurkan i små tärningar och blanda med citronjuice och dill. 3. Toppa brödbitarna med senapskräm, lax, gurka och pepparrot. BUDGETTIPS Använd fryst dill istället för färsk. MIMOSA MED INGEFÄRA 6 PERSONER / 30 MIN INGREDIENSER 3 apelsiner 2 msk riven ingefära 1 flaska mousserande vin 750 ml GÖR SÅ HÄR 1. Riv skalet på apelsinerna och lägg i en skål. Pressa ner saften och blanda ner ingefära. Låt stå 10 minuter. Sila genom en finmaskig sil. 2. Fyll juicen i 6 glas och toppa med mousserande vin. TIPS Drinken går bra att göra alkoholfri med alkoholfritt mousserande vin. 12 BUFFÉ #11/2023 MISSA INTE Ingefära tar den klassiska drinken till en ny nivå.
Buffé Äppelglögg med konjak
Buffé SAFFRANSSCONES Scones = billig frukostlyx! S
maksätt med saffran för den rätta julkänslan.
Buffé GRAVAD LAX Det kräver lite framförhållning m
en är väl värt mödan – grava egen lax i jul.
Buffé Matjessilltallrik med pepparrot
Buffé CARBONARA Trött på julskinkan efter jul? Anv
änd den i en krämig carbonara!