Buffé Äppelglögg med konjak
Buffé SAFFRANSSCONES Scones = billig frukostlyx! S
maksätt med saffran för den rätta julkänslan.
Buffé GRAVAD LAX Det kräver lite framförhållning m
en är väl värt mödan – grava egen lax i jul.
Buffé Matjessilltallrik med pepparrot
Buffé CARBONARA Trött på julskinkan efter jul? Anv
änd den i en krämig carbonara!
JULENS RESTER asiatiska smaker Visste du att rest
erna av julskinkan passar utmärkt för tonkatsu – den frasiga schnitzeln från Japan? Servera med ris och en krispig rödkålssallad! TÄVLA OM BOKEN EN SÖTARE VINTER Maila svar och adress till buffe@studiobon.com med ämnesraden “En sötare vinter” eller posta dem till Bufféredaktionen, Studio Bon, Ringvägen 123, 116 61 Stockholm, märk med “En sötare vinter”. Vi behöver ditt bidrag senast 30 november. Vi drar tio vinnare som kontaktas via post. Rätt svar presenteras i nästa nummer. 1. Vilket bär används i brynta smörkakan på sidan 7? A Tranbär B Lingon C Björnbär 2. Vad heter drinken med portvin på sidan 12? A Old fashioned B Bloody Mary C Negroni 3. Vilken ost är brysselkålen på sidan 19 rostad med? A Gruyère B Parmesan C Pecorino TONKATSU PÅ JULSKINKA MED RÖDKÅLSSALLAD 4 PERSONER / 45 MIN INGREDIENSER 8 skivor julskinka 1 dl vetemjöl 2 uppvispade ägg 3 dl panko ½ dl majonnäs 2 msk rostade sesamfrön kokt ris till servering neutral olja till stekning Tonkatsusås 1 dl ketchup 2 msk worcestershiresås 2 msk japansk soja 2 msk honung 1 finriven vitlöksklyfta Rödkålssallad 300 g rödkål 1 msk japansk soja 2 tsk sesamolja ½ msk ris- eller vitvinsvinäger GÖR SÅ HÄR 1. Tonkatsusås: Rör ihop alla ingredienser till såsen. 2. Rödkålssallad: Strimla kålen fint och blanda med övriga ingredienser. 3. Vänd skinkskivorna först i mjöl, sedan ägg och sist panko. Stek gyllene i rikligt med olja ca 3 minuter per sida. 4. Ringla tonkatsusås och majonnäs över schnitzeln. Toppa med sesamfrön. Servera direkt med ris och kålsallad. Buffé #12 kommer 19–20 december @tidningenbuffe Fullständiga tävlingsvillkor hittar du på ica.se/buffe/tavlingsvillkor 23 BUFFÉ #11/2023 Rätt svar från Buffé #10: 1. Arborioris 2. Torsdag 3. Skogschampinjon RECEPT SOFIA NILSSON STYLING TOVE NILSSON FOTO SIMON BAJADA