Loading...
Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28 SEMIFREDDO MED NÖTTER OCH MARÄNG Tor
rone kan närmast jämföras med nougat, en vit hård marängmassa fylld med nötter. Överallt runt Medelhavet är torrone det givna julgodiset. Här gör Roberto en semifreddo (glassbomb) smaksatt med torrone och en skvätt konjak. Glassen serveras med varm chokladsås. FÖR 10 PERSONER 4 ägg 1 dl socker 450 g torrone, eller 2 påsar maränger å 80 g och 1 dl finhackade nötter 1/2 dl konjak eller brandy 3 d vispgrädde TILL GARNERING: 100 g mörk blockchoklad samt en ask physalis eller annan frukt TILL SERVERING: 200 g mörk blockchoklad smält i 1 dl vispgrädde 28 GÖR SÅ HÄR: 1. Dela äggen. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vispa gulorna med socker, fint krossad torrone eller grovt krossade maränger och finhackade nötter samt sprit till en kräm. 2. Lösvispa grädden. Vänd ihop vispgrädde, äggsmet och äggvita försiktigt. Häll upp i en rund form och frys i minst 6 timmar. Ett tips är att klä formen med plastfilm före, så släpper glassen lättare. 3. Ta fram skålen en stund före servering, och låt glassen mjukna. Täck med en tallrik och vänd/stjälp snabbt upp glassen på fatet. 4. Smält grädden till såsen och rör ner chokladen, rör tills det smält. Servera såsen varm eller ljummen. Dekorera med hyvlad choklad och physalisfrukter.
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40