Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32 Max 750 kcal Trots at t rätterna int
e innehåller mer ä n 750 kcal, vilket är idealt som ett av dagens huvudmål, smakar de utmärkt. AV BIRGITTA RASMUSSON (ICA PROVKÖK) FOTO ARNE ADLER RECEPTEN ÄR BERÄKNADE FÖR 4 PORTIONER Decembergryta Skala och grovhacka i rödlök. Skala och skär 2 morötte r i långa strimlor (använd potatisskalare). Skölj ca 200 g minimajs. Kärna ur och strimla 1 röd chilifrukt fint. Fräs lök, morotsstrimlor, majs och chili i 2 msk olja glansigt. Tillsätt ca 200 g broccolibuketter och låt dem fräsa med några minuter. Krydda med 1 tsk kummin , 1 krm kanel , 1 tsk gurkmeja, 1 tsk salt, 1/2 tsk timjan. Häll på 2-3 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten). Låt småkoka i ca 10 minuter. Servera grytan med bröd eller som tillbehör till skinka eller köttbullar. Julesoppa Skala en miniananas . Skär ut stocken i mitten. Skär ana - nasskivor i tärningar. Skölj och strimla 1 purjolök. Fräs lök och anana s i 1 msk olja lätt glansigt. Strö på 1 tsk curry och låt fräsa i några minuter. Tillsätt 1 liter fiskbuljong (tärning + vatten). Krydda med 1 tsk sambal oelek, 1 tsk koriander, 1-2 tsk riven ingefära, 1/2 tsk stöt t kar - demumma . Låt småkoka i ca 5 minuter. Tillsätt 1-2 burka r fiskbullar i buljong med spad. Hetta upp . Salta och peppra . Servera soppan rykande het med ljust lantbröd . Lyxig pastagryta Koka ca 3 80 g tagliatelle enligt förpackningens anvisning. Blanda 2 dl lättcréme fraiche, 1 msk senap, 1/2 msk honung , 1 tsk limejuice och ca 1 dl hackad dill. Koka upp . Rö r ner ca 200 g avrunna kräftstjärtar i lag. Salta och peppra . Servera med såsen blandad i pastan . En grönsallad med isbergssallad är gott att servera till. Fläskfilé med senapssås Putsa och skär 400 g fläskfilé i ca 1 cm tjocka skivor. Skala och skär 1-2 gula lökar i bitar. Skölj och tärna 1 squash (ca 250 g). Koka upp 4 dl köttbuljong (tärning + vatten), 2 dl mörk lättöl, 1 msk soja, 1 tsk salt, 2 krm peppar och 4-5 kryddnejlikor i traktörpanna eller gryta . Lägg i lök, squash och köt t och låt småkoka i ca 10 mi - nuter. Gö r under tiden senapssåsen. Blanda 2 dl kesella med 2 msk senap, 2 msk vatten, 2-3 krm salt och 2 msk kryddkrasse . Servera grytan med såsen och bröd . Gratäng Royal Rensa och filéa ca 11/2 kg kungsflundra. Lägg filéerna i en ugnssäker form. Häll på 1 dl vitt vin. Salta med 1/2 tsk salt. Täck med aluminiumfolie och tillaga i ca 10 minuter mit t i ugnen, 225°c. Skala och hacka 1 gul lök . Fräs den lätt i 1 msk smör. Tillsätt 200 g karljohans - svamp, färsk eller från burk. Svampen kan behöva skä - ras i mindre bitar. Låt svampen fräsa med. Tillsätt spade t från fisken och låt vätskan koka in. Krydda med salt och peppar. Rö r ner 1/2 dl hackad persilja. Fördela fräset över fisken och strö över 3 dl vällagrad riven ost . Grati - nera ca 5 minute r i 250°c. Servera med gratinerade po - tatismostoppa r smaksatta med riven ädelost och sallad. Buffé 12/2002
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40