Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9 efter halva tiden och pensla på ytter
ligare ett lager av griljeringen. Garnera med kryddnejlikor. FÖR ALLA? Julskinka med kryddig senapsgriljering innehåller gluten, mjölk och ägg. Ändra så här till glutenfritt: använd glutenfritt ströbröd, polentagryn, PO-fiber eller krossade Fibrexflingor. Mjölkfritt: använd mjölkfritt ströbröd. Äggfritt: uteslut äggulan och använd ströbröd utan ägg. NÅGR A SKINKRA D Det är bäst att tillaga skinka med hjälp av en köttermometer. Men en del gamla termometrar kan faktiskt slå fel på flera grader, och det kan vara skillnaden mellan en torr och en god, saftig skinka. Du kanske ska satsa en del av julklappspengarna på en digital termometer. Skinka blir som allra bäst när dess innertemperatur är 75°C. Men vänta inte tills termometern visar exakt 75°C, värmen i skinkan fortsätter att stiga ett bra tag efter att den har tagits ut ur ugnen. Avbryt tillagningen när termometern visar ca 70°C, då blir skinkan perfekt TILLAG A SKINK A Ugnsbaka. koka eller köp en färdiglagad skinka som du bara griljerar. UGNSBAKA 1. Ta av plastpåsen runt skinkan, men låt nätet sitta kvar. 2. Spola av skinkan i kallt vatten. 3. Stick in termometern så att spetsen kommer in i skinkans tjockaste del. ...I FOLIE 1. Lägg skinkan med den tjocka svålsidan upp på ett rejält ark aluminiumfolie och svep om väl. 2. Tillaga skinkan i en långpanna i nedre delen av ugnen, i ca 175°C. Ta ut vid 70°C och låt den svalna av lite innan du griljerar den. ...UTAN FOLIE 1. Placera skinkan i en långpanna och stek den utan folie i 125°C. Ta ut skinkan vid 70° och låt den svalna av lite innan du ska griljera den. KOKA 1. Ta av plastpåsen, men låt nätet sitta kvar. 2. Spola av skinkan i kallt vatten. 3. Stick in en köttermometer så att spetsen kommer in i skinkans tjockaste del. 4. Placera skinkan i en stor gryta och häll på så mycket vatten att det täcker skinkan. 5. Koka upp och sänk därefter värmen. Tillsätt kryddpepparkorn, lagerblad, en gul lök i klyftor och en liten morot Sjud skinkan på svag värme under lock tills termometern visar 70°C. 6. Ta upp skinkan ur spadet och låt den svalna något före griljering.
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40