Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3 Tips på kul presenter Nu är det hög t
id att dra ut på julklappsjakt - även om det känns som det var väldigt nyligen. Jag våndas lätt över att det är så svårt att hitta något kul - och över att behöva trängas, svettas och på köpet bli lagom pungslagen. Men visst finns det annat än dyra och udda prylar att ge bort. Kollegan Tobbe föreslår något matnyttigt. Slå in en tub wasabi, några stjärnanis och en chilifrukt. Vad blir det? Jo, en trerätters festmeny med spännande kryddor hämtade från Buffé nr 11/02. Ge bort menyn. Ett annorlunda och personligt inbjudningskort i form av ett postdistribuerat vykort kan man fixa på ica.se. Samme Tobbe anser också att man kan be gästerna vara lite aktiva - inte bara bli serverade. Gör en inbjudan till en annorlunda fest. Kanske soppteater; bjud på en soppa och låt gästerna få utföra ett litet teaternummer, en sketch e d. Eller varför inte ge bort en »hemlig« fest; slå in en klurig ledtråd. Låt mottagaren få leva i ovisshet tills nästa ledtråd kommer. Lite pyssligt att arrangera, men det blir säkert lyckat! Och tänk på hur skönt det kan vara att ha ytterligare några paket klara. Jag tror M/ att jag ska sia in ett... (kan tyvärr BB[*^^\j inte avslöja det här). Men visst är "kl det tanken som räknas och inte kostnaden?! Trevlig helg! Julpanik, se www.ica.se Köp bröd som gör gott! Det finns inget bättre tillfälle än till julen at t göra en insats för dem som ha r det svårt, ica gör i år en jättesatsning för at t samla in pengar till Röda Korset. N u i december säljer iCA-bufäkerna Skogaholms delikatesslimpa och Polarpärlan-bröd i särskilda Röda Korset-förpackningar. Hela fem krono r för varje sålt bröd går direkt till Röda Korsets humanitära arbete. ica har stötta t Röda Korset under lång tid, och vi hoppas mycket på den hä r insamlingen. Genom at t köpa bröd bidrar du med pengar till A-vitaminer för barn i fattiga länder, du bidra r till tält, filtar och mat i katastrofområden och du ger Röda Korset möjlighet at t besöka en ensam människa p å andra sidan gatan . D u bidrar kor t sagt till allt det arbete Röda Korset gör i humanitetens anda . Det är en bra definition av got t bröd! God jul och got t nytt år! Kennet h Bengtsson V D ICA Handlarnas A B Nyårsmeny 1 1 Receptregister Ankbröst med rödkål 15 Bruschetta med serranoskinka 12 Chokladpudding med grädde 29 Decembergryta 32 Enkel tryffel 34 Fikonbollar 23 Fläskfilé med senapssås 32 Frukostkorv med currylinser 21 Färsfyllt kalkonbröst 27 Färsk cannelloni med hummer 27 Färsk salciccia med linser 27 Gratäng Royal 32 Tips för festen 17 Snabblagar. 1 9 Helstekt marulksfilé 25 Hemgjord glögg 7 Hälleflundra med hummersås 13 Julesoppa 32 Julkaka 34 Julskinka med kryddig griljering 8 Kanelhjärtan i burk 34 Kassler med ädelost 20 Kryddiga julbröd 7 Kycklingburgare 20 Lyxig pastagryta 32 Panna cotta med kaffesmak 15 Parmesanmousse 25 Extravaganza 2 4 Max 750 kcal 3 2 Pasta med chilipesto 21 Pepparkakssnäckor 34 Pepparnötter 4 Pikanta pecannötter 34 Saffranslängd med vit choklad 5 Saffransskorpor 4 Semifreddo med nötter 28 Timbal på pilgrimsmusslor 15 Tortellini i buljong 25 Tre goda röror till skinkan 8 Vaniljhjärtan 7 Vit chokladmousse 13 Ört- och olivpannkaka 21 TONY WALLIN CHEFREDAKTÖR Buffé Redaktion , tel : 08-728 2 3 0 0 Redaktion , adress : Box 6630,11 3 8 4 Stockholm E-post : red.buffe@forlaget.ica.se Annons , tel : 021-19400 0 Annons , adress : Stora gatan 41 , 721 8 5 Västerås ICA Kort : 033-47479 0 övrig a frågor : 020-83333 3 (vardagar 9-16 ) Prenumeration : 021-19460 2 Pris: 22 0 kr/helår Chefredaktör : Tony Wallin Ansvarig utgivare : Kenneth Bengtsson Redaktionssekreterare : Anna Gidgård Kock : Jacob Gray Redaktionsassistent : Richard Carlsson Annonssäljare : Glenn Braun 02 1 -19425 6 Redaktionsråd : Anders Lönnebring, Irene Falkbrink No Jan-Åke Karlsson, Lisbeth Kohls, Torbjörn Norberg, Nina Tarukoski, Marie Lindgren Produktion : ICA förlage t A B Repro : Fagerblads Tryckeri : RotoSmeet s m
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40