Loading...
Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5 Recept på hemgjord glögg finns pa näs
ta sida SAFFRANSLÄNGD MED VIT CHOKLAD Saftigt saffransvetebröd som blir lite extra spännande med fyllning av vit choklad. Saffransbröd är bäst när det är nybakat. Men du kan frysa in brödet om du vill, och gärna värma lite i ugn när det tinat. 2 LÄNGDER 200 g smör 5 dl mjölk 50 g jäst 2 kuvert saffran å 1/2 g 1/2 tsk salt 2 dl socker 13-14 dl vetemjöl FYLLNING: 75 g smör eller margarin 200 g vit choklad 1/2 dl socker 1 ägg och pärlsocker till garnering GÖR SÅ HÄR: 1. Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken. Värm blandningen till fingervarmt, ca 37°C. 2. Smula ner jästen i en degbunke. Häll över mjölk- och smörblandningen. Blanda ner saffran med salt och socker. 3. Rör ner mjölet lite i taget tills du har en smidig deg. 4. Låt degen jäsa övertäckt i ca 30 minuter. 5. Sätt ugnen på 175°C. Kavla ut halva degen på mjölad arbetsbänk till en platta, ca 30x40 cm. 6. Bre ut hälften av matfettet ovanpå och strö över hälften av den vita chokladen (hackad) och hälften av sockret. Vik samman degen två gånger till en längd. 7. Gör likadant med den andra halvan av degen. Lägg längderna på bakpappersklädda plåtar och låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter. 8. Pensla längderna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. 9. Grädda i mitten av ugnen i 25-30 minuter. FÖR ALLA? Saffranslängd med vit choklad innehåller gluten, mjölk och ägg. 5 •
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40