Loading...
Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8 UPPESITTART1PS Kvällen före julafton
ska man sitta uppkurad med en filt i soffan och beundra den glimmande julgranen. Här är tipsen OM man mot all förmodan känner för aktivitet • Låt hemmet fyllas av juldofter: sätt in en plåt med pepparkakor; sätt nejlikor i apelsiner och häng upp dem I röda sidenband; spetsa rödvinet med lite glögg. •Gör en egen hyacintgrupp med blomma, lite mossa, minitomte i garn och ett sidenband - bra present •Lacka julklappar med lackstång och stämpel (eller mynt). Blir riktigt julmysigt med ett tänt ljus att värma stången på. •Provsmaka skinkan och gärna fler godsaker - varför vänta till morgondagen, då det ändå är så mycket mat •Gå en riktigt långsam promenad i grannskapet och kika in i alla julpyntade hem. TRE GODA RÖROR TILL SKINKSMÖRGASEN De här rörorna passar bra att servera till skinkan. Men de passar också på buffébordet som tillbehör. ÄDELOSTRÖRA 250 g kesella 125 g grovriven ädelost 2 msk finklippt gräslök GÖR SÅ HÄR: 1. Blanda samman kesella med ädelost, rör om och vänd ner gräslök. SAFFRANSRÖRA 250 g kesella 1/2 kuvert saffran (å 1/2 g) 1 krm salt 1 krm svartpeppar 8 1/2 dl finklippt persilja GÖR SÅ HÄR: 1. Blanda samman samtliga ingredienser. RÖDBETSTSATSIKI 6 inlagda rödbetor 1/2 rödlök 2 dl matlagningsyoghurt 125 g fetaost 1 tsk salt 1 krm svartpeppar GÖR SÅ HÄR: 1. Riv rödbetorna på rivjärnets grova sida. Skala och riv löken grovt. 2. Blanda samman yoghurt med lök, rödbetor och mosad fetaost. Krydda och rör om. FÖR ALLA? Ädeloströra, saffransröra och rödbetstsatsiki innehåller inte gluten eller ägg. Mjölk ingår. JULSKINKA MED KRYDDIG SENAPSGRIUERING Koka, ugnsstek eller köp en färdiglagad skinka och låt den få smak av den här kryddiga griljeringen. Gott till det hembakade julbrödet. 1 äggula 3 msk skånsk senap 1/2 dl brun farin 1 tsk målen ingefära 1/2 tsk kanel 1/2 tsk målen kardemumma 3 msk ströbröd GÖR SÅ HÄR: 1. Sätt ugnen på 200°C. Rör samman alla ingredienser utom ströbrödet. 2. Bre blandningen över den färdiga skinkan. 3. Griljera i mitten av ugnen i 10-15 minuter tills skinkan fått fin färg. 4. Vill du ha en mer glaserad yta, ta ut skinkan Buffé 12/2002
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40