Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29 CHOKLADPUDDING MED VISPGRÄDDE En här
ligt mäktig chokladpudding som serveras tillsammans med friterad färsk pasta och florsocker, grädde och frukt eller bär. Amarettokex hittar du ibland i jultid i större livsmedelsbutiker. FÖR 6- 8 PERSONER 120 g amarettokex eller mandelbiskvier (ca 4 dl) 7 ägg 3 dl socker 5 dl mjölk 1 dl kakao 1/2 dl rom KARAMELL: 1 dl socker 2 tsk pressad citronjuice 3 msk vatten GÖR SÅ HÄR: 1. Sätt ugnen på 150°C. Förbered ett vattenbad i ugnen. Koka en karamell på vatten, citron och socker. Fördela det i bottnen på en avlång bakform, ca 2 liter. 2. Kör amarettokexen/biskvierna i matberedare till skorpsmulor. Vispa upp ägg och socker till tjock kräm. 3. Tillsätt resten av ingredienserna och fortsätt att vispa krämen fluffig och slät. Häll upp krämen i formen och grädda/koka i vattenbad i 45-60 minuter i 150°C. Låt kallna. Garnera chokladpuddingen med friterad pasta, gräddklickar och färsk frukt eller bär. FRITERAD FÄRSK PASTA 200 g färsk tagliatelle 1 liter olja florsocker till servering Hetta upp oljan till 180°C i en fritös eller stor gryta. En bit vitt bröd ska få fin färg på 1 minut. Fritera pastan vackert gyllengul i ett par minuter. Fiska upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper. Pudra med florsocker. FÖR ALLA? Tortellini i buljong innehåller gluten, mjölk och ägg. Parmesanmousse med bresaola innehåller inte gluten. Mjölk och ägg ingår. Färsk cannelloni fylld med fiskfärs och hummer innehåller gluten, mjölk och ägg. Ändra så här till glutenfri: förkoka och använd lasagneplattor utan gluten. Mjölkfri: byt ut grädden mot havrebaserad gräddersättning, tex Imat från Oatly eller Beneviva. Använd mjölkfritt margarin i stället för smör. Helstekt marulksfilé innehåller inte gluten eller ägg. Mjölk ingår inte, men tänk på att inte använda kalvfond från flaska om du inte tål mjölk. Färsfyllt kalkonbröst innehåller inte gluten under förutsättning att den bruna såsen är redd med tex majsstärkelse. Mjölk och ägg ingår. Ändra till mjölkfri: uteslut smöret och använd i stället mjölkfritt margarin eller olja. Kontrollera innehållet i brunsåsen. Färsk salsiccia med linser. Kontrollera innehållet i korven. Receptet i övrigt innehåller inte gluten, mjölk eller ägg. Semifreddo med nötter och maräng innehåller inte gluten, men kontrollera för säkerhets skull innehållet i torrone. Mjölk och ägg ingår. Chokladpudding med vispgrädde innehåller gluten, mjölk och ägg. Friterad färsk pasta innehåller gluten. Ägg förekommer ofta i färsk pasta.
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40