Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34 www.beige.nu Caffé lattens egen sida
. Latteskola, recept och fakta. www.gronmatnet Marie Sjöstrand i Hultsfred tipsade om denna sida med recept på grön mat, en lista över råvaror med trevliga förklaringar och chatmöjlighet mm. Kanelhjärtan i burk En vacker kakburk, ny eller second hand, är en fin present. Men ännu roligare blir det med hembakta kakor i. De här är så möra att de smälter i munnen. En sats ger ca 50 stycken. Rör 200 g smör och 112 dl socker poröst. Rör i 100 g malda valnötter och 4 dl vetemjöl. Kavla ut degen och stansa ut hjärtan. Lägg på bakpappersklädd plåt. Man kan också forma en fingertjock rulle som man skär bitar av och formar till krokar. Grädda i 175-200°C i ca 10 minuter. De ska knappt få färg. Gör ett kryddsocker av 3 msk socker, 1 msk vaniljsocker, 1 msk målen kardemumma och 1 msk kanel. Doppa kakorna i blandningen i en vid skål så fort de kommer ur ugnen och låt dem sedan kallna. JULKAKA PA KORTTID En riktig julkaka med frukt ska man börja med i mitten av november. Men vi som inte har sådan framförhållning kan göra så här: Grovhacka 1 påse cocktailbär (50 g), 1 påse suckat (50 g) och ca 15 katrinplommon. Lägg det hackade och 1 dl russin i 1 dl rom i en skål. Låt stå någon dag. Rör ihop en mjuk pepparkaka från mix och tillsätt frukten - detta räcker till 1 -2 paket, beroende på hur mycket frukt man vill ha i. Grädda enligt anvisning på paketet. Tips! Variera med aprikoser och nötter. Form och duk från Duka. GLIMMANDE IS Med äkta 24 karat bladguld i isbitarna blir det knappast lyxigare. Små mängder bladguld går alldeles utmärkt att äta. Skrapa ner lite bladguld i iskuberna och låt frysa. Äkta bladguld finns hos bl a Claes Ohlson. PIKANTA PECANNÖTTER Passar bra till drinken, men även till ost eller att strö över en sallad. Sätt ugnen på 17 5 C Rör ihop 3 msk ljus sirap, 11/ 2 msk socker, 1/2 tsk salt 2 krm svartpeppar och 1 krm kajennpeppar i en kastrull. Låt blandningen koka ihop ett par minuter. Blanda ner 3-4 dl pecannötter (eller sötmandel). Skeda ut nötterna med lite av såsen på en bakpapperstäckt ugnsplåt Baka i ugnen på mellersta falsen i ca 15 minuter. Rör om med en gaffel efter halva tiden. Häll över nöttema på ett bakplåtspapper. Separera nöttema från varandra med en gaffel och låt svalna. (Var försiktig så att du inte bränner dig.) JULSTJÄRNA PÅ BORDET Ett litet företag som tillverkar plastdetaljer till fordonsindustrin började förra året även att producera stjärnan Winterstar. Stjärnan kan med fördel placeras på julbordet eller stående i fönstret Lyser upp fint i vintermörkret Finns att köpa i vissa inredningsbutiker. ENKEL TRYFFEL Världens enklaste jurtryffel gör man genom att blanda lika delar mörk choklad och grädde. Alltså, koka upp exempelvis 2 1 / 2 dl grädde i en kastrull. Smält ner 250 g mörk choklad. Häll i en form och ställ kallt Forma bollar och rulla i kakao. Vi har även varierat med grovt riven mandelmassa i smeten (rör i den när smeten kallnat något). Man kan också smaksätta tryffeln med en droppe pepparmyntsessens (inte mer, då smakar det för starkt). Duk från Indiska. PEPPARKAKSSNÄCKOR Sätt ugnen på 225°C Smörj veckade metallformar. Tryck ut pepparkaksdeg tunt i formarna. Ställ kallt 10 minuter före gräddning. Grädda mitt i ugnen ca 5 minuter. Ta ut och låt kallna lite innan de försiktigt knackas loss. Vispa grädde och vänd ner lingonsylt. Klicka lingongrädde i formarna och garnera med lite extra lingonsylt. Form och duk från Duka.
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40