Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12 Vintervärmare Fest på soppa Sopporna
s tid är här. Äntligen har det blivit inne art äta soppa. Även ute, många lunchställen serverar dagens soppa. I London och New York öppnas det soppkök för stressade lunchgäster, där soppan kan tas med i stor pappmugg och ätas på kontoret. Soppa kan på ett enkelt sätt bli festmat också. Härlig allt-i-ett-ma t att bjuda på, speciellt den här årstiden. Hä r har vi lagat tre soppor med olika karaktär och smaköverraskningar. AV BERIT PAULSSON | FOTO LARS PAULSSON FISKSOPPA MED AVOKADO OCH GRAPEFRUKTSALSA Syrligt, starkt och friskt. Fruktsalsan förvandlar den här soppan till en annorlunda upplevelse. FÖR 4 PERSONER 500 g blandad fiskfilé, tex gös, torsk eller lax 1/2 tsk salt 1 fänkål 5-6 salladslökar eller 2 purjolökar 1 msk olja 2 dl vitt vin 7 dl vatten 4 msk hummerfond (flaska) 1 dl vispgrädde SALSA: 1 grapefrukt 2 avokador 1 vitlöksklyfta 1/2 tsk sambal oelek 2 msk hackad persilja GÖR SÅ HÄR: 1. Skär fisken i bitar och salta den. 2. Skär fänkålen och salladslöken i bitar. 3. Gör salsan. Skala grapefrukten hinnfri och skär ut hinnfria klyftor med en vass kniv. Dela, kärna ur och ta avokadoköttet ur skalen. 4. Skär grapefrukt och avokado i små bitar och blanda ihop det. Krydda med pressad vitlök, sambal oelek och persilja. 5. Fräs fänkål och salladslök hastigt i olja i en gryta. Häll på vin, vatten, hummerfond och grädde. Låt soppan koka upp. 6. Lägg i fisken och låt den sjuda på svag värme i 4-5 minuter. 7. Servera soppan i skålar och lägg i salsan. ITALIENSK KYCKLINGSOPPA En soppa med flirtig smak som är lätt att falla för. Eftersom soppan innehåller tortellini ska den serveras nylagad när pastan fortfarande är al dente. FÖR 4 PERSONER 400 g kycklingfilé, bröst- eller lårfilé 1 gul lök 3 vitlöksklyftor 3 paprikor i olika färg 1 msk olivolja 1 liter vatten 2 hönsbuljongtärningar eller 4 msk kycklingfond 2 msk tomatpuré 2 tsk pressad citron/vinäger 1 krm svartpeppar 1 förpackning färsk tortellini med ost eller pesto, ca 250 g salt 3-4 soltorkade, marinerade tomater, ca 50 g 1 kruka basilika 1/2 dl grovriven eller hyvlad parmesanost GÖR SÅ HÄR: 1. Skär kycklingen i 1 11I cm stora bitar. Skala och hacka löken och vitlöken. Kärna ur paprikorna och skär dem i tärningar. 2. Fräs lök och paprika i olja i en stor gryta. Häll på vatten och tillsätt buljong, tomatpuré, citron och peppar. Låt grytan koka upp. 3. Lägg i kycklingen och låt den koka i ca 10 minuter. Lägg i tortellinin och låt den koka enligt anvisningen på förpackningen. Smaksätt med salt. 4. Strimla tomaterna och de stora basilikabladen. Servera soppan när tortellinin är kokt. Strö över tomater, basilika och ost.
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32