Loading...
Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9 GRON VILDRISRULLE MED LÄTTRÖKT LAX FÖ
R 4 PERSONER 2 dl vildrisblandning 2 noriark (japanskt sjögräs) 1 myntakvist (eller 1 tsk torkad mynta) 1/4 gurka 1 persika 1/2 selleristjälk 2 salladslökar 1 msk råsocker 2 dl svartvinbärssaft 4 msk rödvinsvinäger 1 tsk svartpeppar 300 g kallrökt lax 1 knippe rädisor 2 dl färska groddar 1/2 dl olivolja 2 tsk enbär 2 dl matlagningsyoghurt GÖR SÅ HÄR: 1. Koka riset enligt anvisning på paketen. Hacka myntan och tillsätt den. 2. Skär gurka, persika, selleri och salladslök i tunna stavar. 3. Lägg noriarken på plastfilm på smörpapper. Fördela riset tunt över arket. Lägg stavarna på noriarken. Låt stavarna sticka ut på sidorna. 4. Rulla ihop arken med hjälp av smörpappret. Linda in i plastfilm. Låt vila en stund. Skär sedan försiktigt rullarna i skivor. 5. Smält råsocker i en kastrull och tillsätt saft, vinäger och peppar. Koka ihop till lagom seg konsistens med mycket smak. 6. Sätt ugnen på 150°C. Värm laxen i ugnen. 7. Skiva rädisorna tunt och blanda med groddar och lite olivolja. 8. Hacka enbären och blanda med matlagningsyoghurten och låt dra en liten stund. 9. Pensla svartvinbärsglaze på laxen före servering. Tips! Noriark har börjat säljas i vissa butiker som har asiatiskt sortiment, leta bland de japanska produkterna. Får du inte tag i noriark så servera riset vid sidan om. För alla? Rätten innehåller varken gluten eller ägg, men kontrollera för säkerhets skull innehållet i noriarken. Gör rätten mjölkfri genom att utesluta matlagningsyoghurten.
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32