Loading...
Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7 KYCKLINGFRIKADELLER IINGEFÄRSBULJONG
FÖR 4 PERSONER 2 kycklingfiléer (bröst) 1/2-1 msk salt 1 dl grädde 1 tsk habanerosås 1/2 knippe koriander 6 dl hönsbuljong 1 färskt citrongräs eller rivet skal av 1 citron 1 msk finriven ingefära (eller 1 tsk torkad, mald) 2 vitlöksklyftor olivolja till stekning 3 sötpotatisar, ca 1 kg GÖR SÅ HÄR: 1. Tärna kycklingen och ställ in den i frysen i ca 15 minuter. 2. Kör kycklingen i matberedare med salt tills det blivit som en boll, max 1 minut. 3. Tillsätt då grädden sakta under fortsatt mixning, Tillsätt därefter habanerosåsen och koriandern. 4. Ställ frikadellsmeten i kylen. 5. Koka upp buljongen. Hacka citrongräset och tillsätt det tillsammans med ingefäran. Pressa i vitlöken. 6. Skär sötpotatisen i grova bitar och fräs dem lätt i olivoljan. Häll över buljongen och låt sjuda i ca 5 minuter. 7. Forma frikadeller med hjälp av skedar som du sköljer i vatten emellanåt. Lägg i bollarna eftersom och låt sjuda i ytterligare i ca 5 minuter. För alla? Rätten innehåller varken gluten eller ägg. Gör rätten mjölkfri genom att utesluta grädden och istället tillsätta t ex en äggula i kycklingfärsen. (Då kan förstås inte äggallergiker äta den.) Kontrollera innehållet om buljongtärning används.
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32