Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26 Billiga veckan Måndag Röd risotto Ko
ka 5 rödbetor , ca 50 0 g , me d skalen p å i vatte n oc h 1 tsk salt. Skala oc h hack a 1 liten gu l lök . Fräs de n i 1 ms k olja i e n gryta . Tillsät t 3 d l avoriori s oc h låt fräsa me d någo n minut . Smul a ne r 1 grönsaks - buljongtärnin g och häll p å 6 d l vatten . Lå t rise t ko - ka unde r lock i ca 2 0 minuter . Skala rödbetorna . Mixa 2 till et t hack me d mixerstav eller matberedare . Blanda rödbetshacke t me d riset . Krydda me d 1 ms k färsk riven ingefära, lite sal t oc h peppar . Skä r reste - rand e rödbeto r i klyftor. Servera risotto n me d klyftorna , grovriven parmesanos t och en sås på matlag - ningsyoghur t med hackad gräslök . Tisdag Pasta Tobias Koka 4 portione r spagett i enlig t förpackningen s anvisning . Häl l 1 bur k krossad e tomater , ca 40 0 g, i en gryta . Koka upp . Tillsät t 1 dl chilisås, 2 msk to - matpur é oc h 1 msk balsamvinäger . Lä t koka i ca 5 minuter . Krydda me d 1 tsk salt , 1 krm peppar , 1/2 tsk grillkrydda , 1/2 tsk krossad citronpeppa r oc h 1 msk hackad basilika. Servera till pastan sam t e n blandad sallad. Onsdag Tonfisktacos Låt 2 burka r tonfisk å 20 0 g rinn a av. Skala och tärna 1 mango . Blanda ner mango n i 2 dl lätt créme fraiche. Smaka av med 1 msk saft av pressad lime , 1/2 tsk salt, 1 krm peppa r och 1/2 tsk koriander . Rö r försiktig t ne r tonfisken . Skölj isbersgssallad oc h riv i bitar . Skiva 2- 3 tomater . Skala och skiva 1 rödlök . Fyll taco - skalen me d sallad, toma t oc h tonfiskröra . Ringla öve r några rödlöksringar . Servera . Torsdag Färsrullar i oreganosås Lossa d e yttre stora bladen , ca 8 stycken , på 1 kålhuvu d å ca 1 kg. Förväll de m i kokand e salta t vatten i 2- 3 minuter . Ta up p me d hålslev och låt rinn a av och svalna. Blanda unde r tide n 500 g biandfär s me d 1 tsk salt, 1 krm peppar , 1 tsk basilika och 2 dl vatten . Fördela färsen på kålbladen oc h vik iho p till paket . Bryn dem vackert brun a i 1 msk margarin . Läg g öve r i en låg vid gryta . Häl l på 1 bur k krossade tomater , ca 40 0 g. Krydda me d 1 tsk sal t och 1 krm peppar . Låt småkok a i 2 0 minuter . Str ö basilikablad över. Servera me d kok t pressad potatis . Fredag Kycklingsaté Rö r samma n 1/2 d l olja, 1/ 2 d l saft av pressad apel - sin , 1/2- 1 tsk samba l oelek , 1 ms k soja oc h 1 pressad vitlöksklyfta till en marinad . Skä r 4 kycklingfiléer i ca 2 cm bred a bita r p å längden . Platta u t varje bi t med handen . Skär sedan läng s med , me n int e hel t ut . Vik u t och d u får en lån g strimla . Läg g kötte t i et t fat. Häl l på marinade n oc h låt mariner a i kyl i ca 1 timm e eller längre . Blö t träpinna r typ blompinnar . Trä oc h linda 1- 2 köttstrimlo r p å varje. Grilla run t o m i grillpanna . Servera kycklingspetten me d e n blanda d sallad oc h ev e n jordnötsså s gjord p å 2 d l matlagningsyoghur t me d 1 pressad vitlöksklyfta , 1 dl hackade salta jordnötter , 1 ts k råsocker oc h ev lite peppar .
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32