Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14 Hedhs bagen - spppbröd TEXT ANNA GID
GÅRD | RECEPT JAN HEDH | FOTO KLAS ANDERSSON Ett nybakat bröd lyfter vilken soppa som helst till en festmåltid. Problemet är ofta att det tar sån tid med jäsningen så att man drar sig för att baka. Jan Hed h komme r me d lösningen - ett brö d so m inte behöve r jäsa och därfö r gå r lika snabb t at t gör a som soppan . Denn a typ av de g kallas för "rubbe d dough " på engelska , eftersom ingrediensern a bar a ska blandas . O m man bearbeta r dege n för mvcke t blir de n seg. -Nä r man ska gör a snabb a brö d kan ma n som jag gjor t använda bakpulve r i stället för jäst . Fördelen är att ma n kan kavla u t dege n så for t de n är blandad . Seda n är de t bara at t ta u t små bullar , antinge n med et t kakmåt t eller skära u t rundlar . Moz - zarellan gö r bröde n lite extra lyxiga. Jan Hedh från Malm ö är nestorn bland Sveriges konditorer . Han har i hela sit t liv arbeta t med bröd och bakverk . Här i Buffé lär han ut sina bästa bakrecept . Arbeta inte degen , utan blanda bara ihop ingredienserna , och lägg den sedan på bakbordet . Kavla ut degen och ta ut små bullar med ett kakmåt t eller med en kniv. Eftersom bullarna är bakpulverbröd behöver de inte jäsa . fet ' *m ' 'ST' ^^HMBSE r - is mmm Ht '.. SERBM Pensla de små bullarna med ägg och strö mozzarella över. SNABBT MAJSBROD De här små bröden går jättesnabbt att baka. De blir saftiga i konsistensen och har lite hetta i smaken. CA 30 BULLAR 1/2 röd paprika 1 liten rödlök 1 burk majskorn, ca 340 g 1 burk kesella gourmet, 250 g 1/2 tsk paprikapulver 1 krm socker 1 tsk grovmalen svartpeppar 2 tsk salt 20 g bakpulver, ca 4 tsk 2 msk finhackad gräslök 25 g vetegroddar, ca 6 msk 425 g vetemjöl, ca 7 dl 1 dl mjölk 2 dl olivolja 1 ägg 125 g riven mozzarellaost GÖR SÅ HÄR: I.Sätt ugnen på 225°C. 2. Kärna ur och skär paprikan i fina tärningar. Skala och finhacka rödlöken. Låt majsen rinna av. 3. Blanda alla ingredienser, utom ägget och mozzarellaosten, till en deg. Rör inte längre än nödvändigt. 4. Stjälp upp degen på mjölat För alla? Bröden innehåller både gluten, ägg och mjölk. bakbord och pudra lite vetemjöl ovanpå. Kavla ut degen till en ca 1 cm tjock platta. 5. Ta/stick ut bullar med ett mått, ca 7 cm i diamter, eller skär ut bullar med en kniv. Lägg på bakpappersklädd plåt. 6. Pensla med ägg och strö över riven mozzarellaost. 7. Grädda i ca 15 minuter så att bullarna blir ljusbruna. Servera varma till soppa.
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32