Loading...
Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6 SKALDJURSFRITTERS MED KRASSE OCH PEPP
ARROT FÖR 4 PERSONER 100 g blåmusslor utan skal 200 g skalade räkor 100 g frysta calamares 2 ägg 3 dl vetemjöl 3 msk grovt rivet vitt torrt bröd 1/2 tsk bakpulver 1/2 dl mjölk olja till fritering 1 tsk salt 3 msk riven pepparrot 2 dl créme fraiche 2 tsk pressad citronsaft 1 ask krasse 1 tsk grovmalen svartpeppar GÖR SÅ HÄR: 1. Blanda ägg, vetemjöl, bröd, bakpulver och mjölk till en smet. 2. Se till att skaldjuren är torra innan de doppas i frityrsmeten. Lägg skaldjuren i smeten. Låt överflödig smet rinna av. Fritera i olja i 180°C till fin gyllene färg. 3. Lägg upp på papper att rinna av. Salta. 4. Blanda pepparroten med créme fraiche, citronsaft, krasse och svartpeppar. Tips! Fritera helst i en termostatstyrd fritös, eller i en tjockbottnad gryta. För att veta att oljetemperaturen är ca 180°C kan man lägga ner en bit vitt bröd, det ska bli gyllenbrunt på ca 1 minut. För alla? Den här rätten innehåller gluten, ägg och mjölk.
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32