Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17 BLANDAD GRÖNSALLAD MED BÄRVINÄGRETT
FÖR 4 PERSONER ca 250 g blandad sallad, t ex roman-, eklöv- och rucola (ca 2 tråg blandad sallad) w 50 g björnbär 50 g hallon 1 msk balsamvinäger 1 dl olivolja 1 tsk grekisk salladskrydda GÖR SÅ HÄR: 1. Mixa bären med vinägern och olivoljan. 2. Lägg salladen i en skål och fördela dressingen över. Servera genast och strö gärna över lite stekta brödtärningar. Strö salladskryddan över. Tips! Brödkrutong kallas vitt bröd som skurits i tärningar och stekts i smör/olja eller som rostats i torr panna i ugnen. För alla? Själva salladen och vinägretten innehåller varken gluten, ägg eller mjölk. Kontrollera innehållet i kryddblandningen! Avstå från brödkrutongerna eller gör dem så att de passar vid ev allergi. å/m MIXAT GRÖNT MED KRYDDKORVAR FÖR 4 PERSONER 1 fänkål 1/2 knippe små fina morötter 100 g champinjoner 100 g haricots verts 6 inlagda rödbetor, ca 600 g 25 g smör salt och peppar 4 tomater 1 kruka rucolasallad olja till stekning 600-800 g smakrik korv, tex salsiccia, picaro och/eller kolbåsz GÖR SÅ HÄR: 1. Skär fänkål, morötter och champinjoner i mindre bitar, variera gärna formen så att det ser trevligt ut. Koka dem i lättsaltat vatten tillsammans med haricots verts, så att de blir mjuka med lite tuggmotstånd. 2. Smält smöret och "sväng" grönsakerna, även rödbetorna, i det. Smaka av med salt och peppar. 3. Skär tomaterna i mindre bitar och blanda ner dem och rucolan. 4. Snitta korvarna lite olika och stek dem i olja. Servera tillsammans med salladen. För alla? Grönsaksblandningen innehåller varken gluten eller ägg, men däremot en mjölkprodukt. Använd olja istället för smör om du vill laga mjölkfritt. Kontrollera vad korvarna innehåller så att de passar vid ev allergi.
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32