Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20 LAXKOTLETT MED DILL- OCH KAPRISSAS F
ÖR 4 PERSONER 4 laxkotletter ä ca 180 g 10 gröna oliver 2 dl matlagningsyoghurt 1 dl grovhackad dill 1 msk kapris 1 tsk färskpressad citronjuice olivolja till stekning salt, nymalen svartpeppar TILLBEHÖR: couscous eller ris spröda salladsblad GÖR SÅ HÄR: 1. Börja med att förbereda couscousen/riset. 2. Krydda laxkotletterna med salt och peppar. 20 Hetta upp en stek- eller grillpanna. Pensla laxen lätt med olivolja. Stek/grilla i 3-4 minuter på varje sida. 3. Skiva oliverna. Rör ihop yoghurt, dill, kapris, oliver samt färskpressad citronjuice. Smaksätt med 2 krm salt och 1 krm peppar. 4. Lägg upp laxen på tallrikar, klicka på dilloch kaprissåsen. Servera med couscousen och spröda salladsblad. Tips! Stek/grilltiden för laxen varierar beroende på kotletternas tjocklek och hur genomstekta man vill ha dem. Många föredrar när laxen är åt det mer rosa hållet. Tillagning: 25 minuter Energi: • * Fett: ** * Fibrer: * FÖR ALLA? Laxkotlett med dill- och kaprissås innehåller inte ägg. Välj ris till i stället för couscous så blir rätten glutenfri. Mjölk ingår. Förklaring Förklaring till -symbolerna vid recepten. Trestjämigt är optimalt, men två är också bra. Energi i kcal: *• • = < 500, • • = 500-750, * = > 750 kcal Fett i gram: ** • = < 30, • • = 30-40, • = > 40 g Fibrer i gram: •• • = >10 , • • = 5-10, * =<5 g
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40