Loading...
Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22 SÖTARE MED ANSJOVISPOTATIS FÖR 4 PER
SONER 1 kg hel strömming 700 g potatis finkornigt havssalt 1 rödlök 1 kruka dill 200 g fryst sparris (tinad) 125 g ansjovisfiléer + 2 msk spad 1/2 dl olivolja 1/2 dl rödvinsvinäger salt, nymalen svartpeppar GÖR SÅ HÄR: 1. Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten. Låt svalna. 22 2. Sätt ugnen på 150°C. Skär bort huvudet och rensa strömmingarna. 3. Strö finkornigt havssalt, lite oregelbundet, i bottnen på en het stekpanna. Lägg ner några strömmingar direkt på saltet och »sota« dem i ca 2 minuter på varje sida. 4. Upprepa med resten av strömmingarna, tillsätt salt i pannan allt efter som det behövs. 5. Lägg alla strömmingar på en ugnsplåt och varmhåll dem i ugnen. 6. Skala och finhacka löken. Skär dillen fint. Skär sparrisen i 3 delar. 7. Värm olivolja, vinäger och ansjovisspad i en vid kastrull. 8. Skiva potatisen i 1/2-1 cm tjocka skivor. Vänd försiktig ner potatisen i kastrullen och värm försiktigt. Krydda med salt och peppar. Blanda till sist ner lök, dill, sparris samt ansjovisfiléer. 8. Lägg upp den varma ansjovispotatisen på tallrikar tillsammans med den sotade strömmingen. Tips! Det passar bra att servera lite hovmästarsås vid sidan av. Skala och hacka: 10 minuter Tillagning: 25 minuter Energi:Fett: * * Fibrer: * FÖR ALLA? Sötare med ansjovispotatis innehåller inte gluten, ägg eller mjölk. Obs! läs innehållsdeklarationen om du väljer färdig hovmästarsås.
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40