Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25 SURKÅL & KASSLER Stryk lite majonnäs
på 4 brödskivor. Lägg på 40-50 g tunt skivad kassler på varje bröd. Fördela 1 dl surkål på bröden och täck med ostskivor, tex emmentaler. Stryk lite senap på osten och täck med en brödskiva. Bre över- och undersida med ett tunt lager smör. Stek mackorna gyllene på bägge sidor. Dela mackorna och stapla dem ovanpå varandra på tallrikar. Servera gärna med saltgurka, fefferoni, soltorkade tomater, marinerade oliver. Komplettera med en fräsch grönsakssallad så blir det en utmärkt måltidslösning! ROKT LAX & AVOKADO Stryk ett generöst lager med lättcréme fraiche på 8 brödskivor. Täck hälften av skivorna med rökt lax, ca 150 g, och skivad avokado, 2 stycken. Salta och peppra lätt och lägg sedan på bröd. Bre överoch undersida med ett tunt lager smör. Stek mackorna gyllene på bägge sidor. Servera med tunt skivad rödlök. Dela mackoma och stapla dem ovanpå varandra. Garnera med rödlöksringar. SPAGETTI MED PARMASKINKA OCH AUBERGINE FÖR 4 PERSONER 500 g färsk spagetti eller 300 g torkad ca 160 g parmaskinka 1 liten aubergine, ca 300 g 2 tomater 1 kruka färsk basilika 1 vitlöksklyfta 2 msk olivolja + extra till stekning FETA, TOMAT & OREGANO Skär 200 g fetaost i tunna skivor. Det är helt okej om de går sönder lite! Fördela osten på 4 brödskivor. Toppa med tomatskivor och färsk eller torkad oregano. Krydda med salt och nymalen svartpeppar. Lägg på en brödskiva. Bre över- och undersida med ett tunt lager smör och stek sedan mackorna gyllene på bägge sidor. Servera med parmaskinka. Dela mackorna och stapla dem ovanpå varandra. Garnera och servera gärna med härliga tillbehör som tex stora saltade gurkor, feferoni, soltorkade tomater och marinerade oliver. Komplettera med en fräsch grönsakssallad. juicen av 1/2 citron 1 bit hel parmesanost salt, nymalen svartpeppar GÖR SÅ HÄR: 1. Klä 4 tallrikar med skinkan. 2. Skölj och skär auberginen i 112 cm tjocka skivor. Gnid in skivorna i generöst med salt på bägge sidor. Låt stå och dra i ca 5 minuter. Torka av skivorna med hushållspapper. 3. Stek skivorna i en het stekpanna med 112 dl olivolja i ca 3 minuter på varje sida eller tills de fått fin färg. 4. När ca 2 minuter av stektiden återstår, pressa över 1 vitlöksklyfta. 5. Krydda med salt och peppar. Lägg över auberginen i en skål. 6. Skär tomaterna i fjärdedelar och skär bort kärnorna. Dela i bitar. 7. Blanda tomatbitar, pressad citronjuice, 2 msk olivolja samt 10 färska basilikablad med auberginen. 8. Koka spagettin enligt anvisning på paketet. 9. Rulla snygga »nystan« av pastan med hjälp av en stekpincett eller en gaffel och lägg upp på skinkan. Toppa med aubergineblandningen och avsluta med hälla över resten av »såsen«. 10. Hyvla över parmesan och servera med bröd. Tillagning: 35 minuter Energi: •• • Fett: ** * Fibrer: * * FÖR ALLA? Spagetti med parmaskinka och aubergine innehåller gluten, mjölk och ägg. Ändra så här till glutenfritt: Välj glutenfri pasta. Mjölkfri: Uteslut parmesanosten. Äggfri: Välj pasta utan ägg, och känsliga äggallergiker bör välja parmesanost utan konserveringsmedlet E1105, lysozym.
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40