Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32 Snabbt & lättlagat Md X 15 minuter A
V BIRGITT A RASMUSSO N (ICA PROVKÖK ) FOTO ARN E ADLE R Måndag Potatisplättar med skinka Skala och skär i bitar 8 potatisar, ca 8oo g. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Häll av vattnet. Mixa med mixerstav till mos. Blanda ner i dl hackad persilja, 3-4 hackade (torra) soltorkade tomater, 1-2 tsk fransk senap, 2 ägg, 1 krm svartpeppar och 1/2 tsk salt. Mixa till en smet. Forma till medelstora biffar/plättar. Stek dem snabbt i lite olja i ca 1 minut per sida. Servera till kokt skinka och rårivna morötter. Tisdag Sesamomelett med grönt Tina 1 paket hel, fryst spenat, ca 200 g. Skala 2-3 morötter och 1 gul lök. Skär i skivor. Fräs eller woka morötter, lök och spenat glansiga och lätt mjuka i 1-2 msk olja i några minuter. Smaksätt med salt och peppar. Rosta 2-3 msk sesamfrön i en stor stekpanna. Vispa ihop 6 ägg, 6 msk grädde, 1 tsk salt och 1/2 knippa hackad gräslök. Tillsätt 1 msk olja i stekpannan. Häll i omelettsmeten och lyft i den så att den stelnar jämnt. Fyll med grönsaksblandning på halva omeletten och vik över den andra halvan. Servera direkt ur pannan med bröd och en klick matlagningsyoghurt. Onsdag Adventssoppa Skala och hacka 1 rödlök. Fräs den tillsammans med 1 sköljd och strimlad purjolök i 2 msk olja i en gryta stor nog för soppkök. Grönsakerna ska bara bli glansiga, de får inte ta färg. Tillsätt 1 burk fiskbullar i buljong, 375 g, 1 liter vatten, 1 fiskbuljongtärning, 1 paket saffran, 1/2 g, och 1 dl snabbris. Koka upp. Salta och peppra. Rör ner 1 dl créme fraiche. Servera med ostgratinerat bröd. Torsdag Kejsargryta med kassler Strimla 400 g kassler. Fräs köttet i en låg vid panna i några minuter. Tillsätt 1 paket gröna bönor, ca 300 g, de behöver inte tinas före om frysta används, och ca 300 g brysselkål. Fyll på med 1 burk vita avsköljda bönor. Krydda med 6-7 vitpepparkorn, 1 lagerblad och häll på 2 dl körtbuljong av tärning. Låt koka i ca 5 minuter. Garnera med bladpersilja. Servera med grovt lantbröd. Fredag Fruktig rödkålssallad med kallt fat Max... kallar vi sidan som tidigare hette Billiga veckan. Nu kommer vi även att fokusera på annat än priset. Till exempel tid, ingredienser eller antalet kalorier. Recepten är beräknade för 4 portioner. 32 Strimla ca 200 g rödkål fint. Koka upp den i lite lätt saltat vatten. Spola genast i kallt vatten. Låt rinna av. Skala och hacka 1 gul lök. Skala 1 apelsin och 1 äpple, skär i små bitar. Blanda ner lök, apelsin och äpple i kålen. Skala och skiva 1 banan. Tillsätt den och 1/2 dl russin. Blanda samman juicen från 1/2 citron och 1/2 apelsin, 1 msk flytande honung, 1 msk olja, 1/2 msk rödvinsvinäger och 1 krm salt till en dressing. Häll den över salladen. Strö på 5-6 hackade valnötter och 2 msk finhackad persilja. Servera till paté i skivor och rökta korvar. Välj gärna några sorter. Vörtbröd blir gott att servera till.
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40