Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31 OXFILÉ MED APELSIN- & PEPPARTÄCKE FÖ
R 6 PERSONER 1 bit oxfilé, 800-900 g 2 msk smör eller margarin 2 tsk krossade svartpepparkorn 1 apelsin 1 finhackad röd chilifrukt 2 tsk rosépeppar 1 dl honung GÖR SÅ HÄR: 1. Skär köttet i 6 skivor, ca 3 cm tjocka. 2. Bryn köttet hastigt i stekpannan så att det får färg. Lägg upp på ett fat. Ställ i kylen. 3. Koka de krossade pepparkornen i vatten i 2 minuter. Sila bort vattnet. 4. Finriv skalet på en väl tvättad apelsin. Halvera och pressa ut juicen. Koka skal och juice från apelsinen, finhackad chili, rosépeppar, peppar och honung en kort stund. Pensla ovansidan av köttet med apelsinglazen. 5. När det är dags att anrätta köttet: stek i mitten av ugnen i ca 10 minuter, 225°C, tills innertemperaturen är ca 60°C om du vill servera ditt kött rosa. Servera med rotfruktspytten och rödvinsragun. FÖR ALLA? Tomat- och rödvinsragu innehåller inte mjölk eller ägg. Gluten ingår. Ändra så här till glutenfritt: Red såsen med majsstärkelse, Maizena, i stället för med idealmjöl. Oxfilé med apelsin och peppartäcke innehåller inte gluten och ägg. Mjölk ingår. Ändra till mjölkfritt så här: Bryn köttet i olja eller mjölkfritt margarin i stället för smör eller vanligt margarin. TOMAT- OCH RÖDVINSRAGU Skala och finhacka 1 rödlök och 2 vitlöksklyftor. Hetta upp 2 msk olivolja i en stekpanna och fräs lök och vitlök mjuka och blanka. Tillsätt 4 msk strösocker, 1 tsk dragon (kan uteslutas) och 3 dl rödvin. Låt allt koka samman tills hälften återstår. Red av med 1 tsk idealmjöl eller ljus maizenaredning. Smaka av med salt Ta bort fästet på 6 tomater och skär ett kryss på motstående sida. Skålla och skala tomaterna. Halvera, ta bort kärnhusen och klyfta tomaterna. Lägg ner dem i såsen före serveringen och låt allt bli varmt POTATIS- OCH ROTFRUKTS PYTT FÖR CA 6 PERSONER God pytt som du kan göra i förväg och värma tillsammans med oxfilén i ugnen. Fläsket är en extra lyx som du mycket väl kan utesluta. ca 1 kg potatis av fast sort 500 g morötter 2 gula eller röda lökar 1 zucchini 100 g rimmat sidfläsk 2 msk smör eller margarin 1 tsk salt, 1 krm svartpeppar färsk timjan GÖR SÅ HÄR: 1. Skala potatis, rotfrukter och lök. Skär detta och zucchinin i grova tärningar. 2. Finstrimla eller tärna fläsket. 3. Smält matfettet och bryn alla ingredienser i en stekpanna i omgångar. 4. Lägg över i en ugnssäker form eller långpanna. Krydda. (Hit kan du förbereda och förvara till nästa dag i kylskåp.) 5. Sätt ugnen på 225°C. Stek i ugnens mitt i ca 20 minuter, rör om någon gång eller skaka formen. FÖR ALLA? Potatis- och rotfruktspytt innehåller inte gluten eller ägg. Mjölk ingår. Ändra så här till mjölkfritt: Bryn ingredienserna i olja eller mjölkfritt margarin i stället för smör eller vanligt margarin. PASSIONSFRUKTPARFAIT PÅ EN BÄDD AV EXOTISKA FRUKTER En god dessert som kan förberedas i god tid. FÖR 8 PERSONER 8-10 passionsfrukter 3 dl vispgrädde 3 äggulor 3 msk florsocker ev några droppar citron färsk frukt till servering, tex mango, papaya samt passionsfruktkött ev lite mynta GÖR SÅ HÄR: 1. Dela passionsfrukterna på mitten och gröp ut fruktköttet med en sked. 2. Passera genom en sil så att kärnorna kommer bort. Smaka ev av med några droppar citron. 3. Vispa äggulor och socker till en hård pösig kräm. Vänd ner passionsfruktjuicen. 4. Vispa grädden till hårt skum. Vänd ner den. 5. Lägg plastfolie i en form som rymmer ca 11/2 liter. Häll ner smeten i formen och frys allt i minst 4 timmar. 6. Ta upp ur frysen och stjälp upp parfaiten på en skärbräda. Skär i snibbar eller skivor och servera på fruktbädd med en myntakvist och lite passionsfruktkött med kärnor. FÖR ALLA? Passionsfruktparfait på en bädd av exotiska frukter innehåller inte gluten. Mjölk och ägg ingår.
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40