Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23 Matiga macko r Ibland, men nu mera g
anska ofta, orkar jag inte stå och trolla vid grytorna vareviga kväll. Måste man lida samvetskval för att det inte står ett lagat mål mat på bordet varje kväll? Absolut inte! anser jag. Och alternativen har blivit mina barns favoriter. Smörgåsrecepten är beräknade för 4 personer. Dubbla mängden för storätare! Vill man inte steka smörgåsarna går det också att göra dem i en smörgåsgrill. MOZZARELLAMACKOR Knaperstek 140 g skivat bacon. Låt dem rinna av på ett hushållspapper. Bre majonnäs på 4 skivor vitt bröd. Lägg på romansalladsblad och tomatskivor. Salta. Skär ca 125 g mozzarella i skivor, fördela på mackorna. Toppa med knaperstekt bacon. Lägg på en skiva vitt bröd. Bre över- och undersida med ett tunt lager smör. Stek mackorna gyllene på bägge sidor. Dela mackorna och stapla dem ovanpå varandra. Garnera med saltgurka. OST, TOMAT & TONFISK Rör omsorgsfullt ihop 1 burk tonfisk i vatten å ca 200 g (avhälld) med 4 msk majonnäs och 1/2 msk dijonsenap. Krydda med salt och peppar. Fördela blandningen på 4 skivor vitt bröd. Lägg på ost- och tomatskivor. Lägg på en skiva bröd. Bre över- och undersida med ett tunt lager smör och stek sedan mackorna gyllene på bägge sidor. Dela mackorna och stapla dem ovanpå varandra på tallrikar. Garnera och servera gärna med tex saltgurka, feferoni, soltorkade tomater och marinerade oliver. Komplettera med en fräsch grönsakssallad så har du en utmärkt maltidslösning 1 VAR M ÄGG - & POTATISSALLA D ME D BACO N FÖR 4 PERSONER 700 g potatis 4 ägg 140 g skivat bacon 1 msk dijonsenap 1 dl olivolja 1/2 dl rödvinsvinäger 2 dl strimlad purjolök 1 dl grovhackad persilja salt, nymalen svartpeppar TILLBEHÖR: kokt eller rökt skinka spröda salladsblad GÖR SÅ HÄR: 1. Koka potatisen i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och håll varmt. 2. Lägg äggen i kallt vatten. Koka upp och koka äggen i 6 minuter. Skala äggen försiktigt när de fortfarande är varma. 3. Grovstrimla och knaperstek baconet. 4. Vispa ihop senap, olja och vinäger i en stor skål. Klyfta ner den varma potatisen och äggen. FÖR ALLA? Varm ägg- och potatissallad med bacon innehåller inte gluten eller mjölk. Ägg ingår. Ändra till äggfritt sa här: Uteslut de kokta äggen och använd i stället tex fetaost eller tärnad smakrik svensk hårdost 5. Vänd ner bacon, purjolök och persilja. Blanda försiktigt. Salta och krydda generöst med nymalen svartpeppar. 6. Servera med kokt/rökt skinka eller bröd och spröda salladsblad. Tips! Detta är en jättegod sallad som passar utmärkt till julskinka. Tillagning: 30 minuter Energi: * • Fett: • Fibrer: *
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40