Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29 Förrättstallrik med skaldjur Som för
rätt serverar vi en skaldjurstallrik med några olika små rätter, en liten snibb med skagentårta, ett glas med en fruktig räksallad och en halv naturell hummer. Du kan förbereda skagentårtan och förvara den svalt till serveringen, liksom salladen, vänta dock med att hälla på dressingen till serveringstillfället. Hummern kräver inte heller någon förberedelse, detta gör att allt kan stå klart och vänta och du har tid till något annat in i det sista. SKAGENTÅRTA FÖR 6- 8 PERSONER SOM ENSAM FÖRRÄTT (10-12 TÅRTBITAR SOM DEL AV FÖRRÄTT) BOTTEN: 200 g kavring 75 g smält smör eller margarin FYLLNING: 200 g cream cheese 250 g kesella 3 msk färskriven pepparrot 300 g skalade hackade räkor 150 g hackade kräftstjärtar 1/2 dl finklippt dill 1/2 tsk salt 1 krm peppar DEKORATION: 50 g röd stenbitsrom dillvippor ev några räkor eller kräftstjärtar GÖR SÅ HÄR: 1. Smula ner kavringen i en matberedare. 2. Smält matfettet. Blanda samman matfett och kavringsmulor till en deg. 3. Tryck ut i en rund form med avtagbar kant ca 24 cm i diameter. Låt formen stå svalt i minst 1 timme. 4. Blanda samman samtliga ingredienser till fyllningen, rör om noga så att det fördelas ordentligt. 5. Bre ut fyllningen över bottnen, använd en slickepott eller palett för att få en jämn och slät yta. Låt vila svalt i ett par timmar eller över natten. Dekorera och skär i tårtbitar. Tips! Smaksätt gärna räkorna med juicen från en pressad lime, en aning kajennpeppar och salt. Låt detta dra en stund innan räkorna hackas och blandas med övriga ingredienser. NATURELL HUMMER Delningen av hummern är den enda »matlagning« du behöver utföra. En hummer räcker till två personer som del av förrättstallriken. GÖR SÅ HÄR: 1. Sätt knivspetsen bakom huvudet, strax bakom ögonen. Skär framåt. Vänd runt hummern och skär mot stjärten så att det blir två halvor. 2. Vicka fram och tillbaka med kloleden och bryt loss. Knäck kloskalet med en nötöppnare. Var försiktig så att du inte förstör det fina köttet som finns innanför. 3. Peta bort magsäcken som ligger strax bakom huvudet samt den svarta tarmen i stjärtköttet. 4. Ta ut stjärtköttet och växla skalhalva så att snittytan hamnar neråt i skalet. FRUKTIGA RÄKOR I GLAS En läcker räksallad i ett litet glas. Här serverad som en del på förrättstallriken, självklart kan du servera den som en traditionell förrätt på tallrik eller i ett större glas. FÖR 6 PERSONER 500 g räkor med skal 1 papaya 1 äpple 1/2 gurka 1 rödlök lite mäche- eller rucolasallad och ev några dillvippor DRESSING: 3 msk olivolja 3 msk sweet chilisås 3 msk vinäger GÖR SÅ HÄR: 1. Skala räkorna. 2. Skala alla grönsaker och frukter och skär i små tärningar. 3. Blanda alla ingredienser till dressingen. Häll den över grönsaker, frukt och räkor. 4. Fördela alltsammans i portionsglas eller i små glas till förrättstallriken. 5. Garnera med salladsblad samt ev lite dillvippor. FÖR ALLA? Skagentårta innehåller gluten och mjölk. Även ägg kan ingå i brödet Ändra till glutenfritt: Välj mörkt glutenfritt bröd i stället för kavring. Äggfritt: Välj bröd utan ägg. Fruktiga räkor i glas innehåller inte gluten, mjölk eller ägg, men kontrollera för säkerhets skull innehållet i thai-såsen. Naturell hummer innehåller inte gluten, mjölk eller ägg.
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40