Buffé 1
MOCCACRÈME MED HALLON & KROSSADE DRÖMMAR Tänk crè
me caramel fast lyxigare och med smak av kaff e och choklad. Till det limemarinerade hallon och knapriga kaksmulor. FÖR 6 PERSONER 3 dl strösocker 4 ägg 2 msk kakao ½ dl starkt kaffe 3 dl mjölk 2 dl vispgrädde MARINERADE HALLON 2 dl hallon (färska eller frysta, tinade) ½ dl färska myntablad 1 ½ msk råsocker 1 msk färskpressad limejuice TILL GARNERING 6 drömmar (eller andra småkakor) ev chokladflarn ev myntablad GÖR SÅ HÄR: 1. Sätt ugnen på 125°C. 2. Rör ihop 2 dl av sockret med ½ dl vatten i en kastrull. Koka till en gyllenbrun karamell. 3. Fördela karamellen i 6 ugnssäkra portionsformar (à ca 1½ dl). 4. Rör ihop resten av sockret med äggen. Blanda ner övriga ingredienser. 5. Häll smeten i formarna och ställ i en långpanna. Fyll långpannan med vatten, se till att det täcker ordentligt runt formarna. 6. Ställ i mitten av ugnen ca 1¼ timme, eller tills crèmen precis stelnat. Låt svalna, gärna i kylskåp till nästa dag. 7. Marinerade hallon: Hacka myntan och blanda med råsocker och limejuice. Rör försiktigt ner hallonen. 8. Vid servering: Vänd formen upp och ner på ett fat, skär försiktigt med en kniv längs kanten om den inte lossnar. Låt karamellen rinna över crèmen. Toppa med hallon och krossade drömmar. Garnera ev med chokladfl arn och myntablad. FÖR ALLA Fri från gluten. Gör laktosfri: välj laktosfri mjölk och grädde. Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och grädde mot soja-, havre- eller risbaserade ersättningsprodukter. Innehåller ägg. B U F F É 12 • 201 4 33 Sista desserten i år! Kanske den bästa?