Buffé 1
NÄST SIST ICA-kort: 033-47 47 90 ICA kundkontakt:
020-83 33 33 (helgfri mån–fre, kl 9–15) Buff éredaktionen/växeln OTW: 08-505 562 00 Adress: Box 3265, 103 65 Stockholm Besök/Bud: Birger Jarlsgatan 61 E-post: red.buff e@otw.se Chefredaktör: Tony Wallin tony.wallin@otw.se Ansvarig utgivare: Anders Svensson Redaktör: Lina Wallentinson, lina.wallentinson@otw.se Receptansvarig: Ellinor Jidenius (föräldraledig), Sofi a Nilsson (vik), sofi a.nilsson@otw.se Art director: Nina Olsson Formgivare: Irina Rönnskog Webbredaktör: Camilla Thörnqvist camilla.thornqvist@otw.se Allergifrågor: Elisabeth Ekstrand Hemmingsson Korrektur: Peje Hasselqvist Annonsfrågor: Pia Modin Björklund, pia.modin@ica.se Redaktionsråd: Nina Tarukoski, Anders Milbers, Christina Karlsson Produktion: OTW Communication, (miljöcertifi erat enligt ISO 14001) Repro: Done Tryck: Roto Smeets På ica.se/buff e hittar du bland annat utlovat extramaterial, information om rekvisita och det digitala arkivet. Där presenteras också vinnarna i Buff és tävlingar. DÄRFÖR FÅR DU BUFFÉ! Som tack för att du hör till våra bästa kunder bjuder vi på inspiration kring vårt största glädjeämne – mat! Du får Buff é utan extra kostnad när du handlar för 1 200 kr i månaden eller mer med ICA-kort. Mer info på ica.se. Nötig dröm NÖTIG CHEESECAKE Här behövs ingen ugn. Men det underlättar att mixa kexen till smul i en matberedare. GER 10–12 BITAR 200 g digestivekex 75 g smör 400 g färskost av philadelphiatyp 1 dl florsocker 1 burk hasselnötskräm (ca 350 g) 2 dl rostade hasselnötter ev 50 g nougat GÖR SÅ HÄR: 1. Smält smöret. Mixa kexen till smulor i en matberedare. Eller lägg dem i en plastpåse och smula dem med en kavel. Lägg smulorna i en bunke och rör ner smöret. Tryck ut smulorna i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ i kylen. 2. Vispa färskost och fl orsocker ca 2 minuter med elvisp. Rör ner hasselnötskrämen, fortsätt vispa till en slät kräm. Häll krämen över bottnen. 3. Grovhacka nötterna och strö över. Ringla ev smält nougat över. Låt cheesecaken vila i kylen minst 3 timmar. FÖR ALLA Gör glutenfri: välj glutenfria digestivekex. Innehåller laktos och mjölkprotein. Gör äggfri: kontrollera innehållsförteckningen på kexen. Vinn 300 kr i matpengar! frasigt snacks av A. Tortillabröd B. Potatisskal C. Kycklingskinn Nästa nummer kommer 19 januari Kinakäk Visst kan man laga billig mat som blir smakrik och kul. Vi tar inspiration från Kina. Häng med på foodwalk i Hongkong, fi xa goda dumplings och laga kryddigt och spännande till vardags. Det kinesiska nyåret fi rar vi i New York med en fantastisk buff é. 2. Laxtartaren serveras på A. Crostini B. Rispapper C. Knäckebröd 3. Inlagda sillen hottas upp av A. Sritacha B. Srisacha C. Sriracha 50 VINNARE Gör så här: Skriv ner svaren på ett vykort och skicka till Buff é, Box 3265, 103 65 Stockholm, eller mejla till tavling.buff e@otw.se eller gå in på ica.se/buff e – senast den 2 januari. Vinnarna presenteras på ica.se/buff e från den 19 januari. 1. Pi Le gör 4. Annat ord för majonnäs A. Ganache B. Emulsion C. Sabayon FÖRRA NUMRETS RÄTTA SVAR: 1B, 2B, 3A, 4C, 5B Bjud cheesecaken med hasselnötskräm och rostade hasselnötter som dessert på nyår eller till finfika i mellandagarna. Recept Rondek Zirari Foto Eva Hildén Smith 5. Fredrics lasagne görs knaprig av A. Solrosfrön B. Pumpakärnor C. Valnötter till sist... Krispig dim sum. Foodwalk i Hongkong. Karrégryta Asian style. B U F F É 8 • 201 4 Många har hört av sig... Men vad tycker du om Buffé? Mejla mig och berätta på tony.wallin@otw.se. 39 26 B U F F É 4 • 2 0 1 4 2015 buf1412s22-27 Sofias nyår.indd 26 ITALIENSKT I GLASET Ett glas italienskt vin santo är gott till desserten, t ex Ruffi no Vinsanto Serelle (nr 8119, 139 kr, 375 ml), eller pärlande söta Moscato d’Asti (nr 74634, 129 kr). 2014-11-21 14:2