Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10 AV LARS OCH BERIT PAULSSON Kycklingf
ilé i härlig örtdressing gjord på honung, balsamvinäger och olivolja är lika god att servera ljummen som kall. Idealisk mat när man blir många och med minsta möjliga insats vill bjuda på något nytt och fräscht. Servera en somrig ost- och potatissallad och gärna ett hembakat bröd. Av nektariner och nyplockade hallon lagar vi en lättgjord paj med kexsmulor. Det blir en läcker avslutning med vaniljglass till. KYCKLING I ÖRTDRESSING FÖ R 4 PERSONE R 4 kycklingfiléer, ca 500 g 1 tsk salt 1 krm vitpeppar DRESSING : 2 msk honung 2 msk balsamvinäger 2 msk olivolja V2 tsk örtsalt V2 dl hackat kryddgrönt av timjan, gräslök och persilja GÖ R SÅ HÄR : 1. Stek kvcklingen i smör i en stekpanna, 5-6 minuter på varje sida. Salta och peppra. 2. Värm honungen i en liten kastrull. Rör i balsamvinäger, olivolja, örtsalt och hacket av kryddgrönt. 3. Skär kvcklingen i skivor och lägg på ett fat. Häll över den varma dressingen. Servera kycklingen direkt eller låt den svalna. OST- OCH POTATISSALLAD FÖ R 4 PERSONE R 750 g färskpotatis 1 rödlök 16 körsbärstomater eller 4-6 vanliga tomater 150 g fransk getost eller annan dessertost 1 dl färska basilikablad eller rucolasallad 1 tsk örtsalt 1 krm svartpeppar 2-3 msk olivolja GÖ R SÅ HÄR : 1. Koka och skiva potatisen. 2. Skala och skiva löken. Dela tomaterna och osten i bitar. Strimla basilikan. 3. Blanda ihop alla ingredienserna till salladen. Krydda med örtsalt, peppar och olivolja. Servera ljummen eller kall. HALLON- OCH NEKTARINPAJ FÖ R 4 PERSONE R 2 nektariner 3 dl hallon 2 msk socker SMULDEG : 6 kex av digestivetyp 25 g smör V2 tsk kanel GÖ R SÅ HÄR : 1. Sätt ugnen på 225°. 2. Dela och kärna ur nektarinerna. Skär dem i tunna klyftor. 3. Lägg nektariner och hallon i en ugnssäker form. 4. Krossa kexen i en mortel. Smält smöret och rör ner smulor och kanel. 5. Häll smuldegcn över frukt och bär. 6. Grädda i nedre delen av ugnen i 15-20 minuter. Servera med vaniljglass
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32