Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26 Billiga MÅNDAG: Korv tricolo r ( 4 p
ort ) Skölj, kärna ur och strimla 3 paprikor av olika färg. Skölj och skiva 1 squash. Fördela det gröna i en gryta. Tillsätt 1-2 dl vatten och smula ner 1 grönsaksbuljongstärning. Krydda med 1-2 tsk grönpeppar. Koka upp. Dra skinnet av ca 400 g falukorv. Skär den i skivor. Lägg könen ovanpå grönsakerna. Lat smakoka ca 10 minuter. Servera med hackad persilja och gräddfil att klicka över. Pasta och ev bröd till. Kryddig risk ( 4 port) Tina 1 fiskblock på ca 40 0 g, t ex torsk. Lägg det i en lag, vid gryta. Skala och hacka 1 liten gul lök. Mosa ihop med 1 liten burk ansjovisfilé (ca 50 g). Tillsätt 1 krm krossad citronpeppar. Skär skåror i fiskblocket och lägg i fyllningen. Blanda 1 burk krossade tomater (400 g) med lite strimlad purjolök (ca 10 cm), 1 fiskbuljongtärning, 1-2 pressade vitlöksklyftor och 1 tsk basilika. Häll detta över fisken. Småkoka ca 10 minuter. Grovhacka ca 20 oliver. Strö dem över fisken. Servera med kokt potatis eller pasta och blandad sallad. ONSDAG: Blomkålsfrestels e me d curry ( 4 port ) Dela 1 blomkålshuvud i buketter. Koka dem i lättsaltat vatten. Skölj och strimla 1 liten purjolök. Skala 3 morötter och skär i skivor. Fräs lök och morötter i ca 2 msk matfett. Strö över 1 tsk curry. Rör om. Späd med 1-2 dl grönsaksbuljong (av tärning) och saft av 1 apelsin. Låt koka ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp blomkålen på fat och fördela grönsakssåsen över. Rosta gärna 1 påse (40 g) mandelspån i torr panna och strö över. Servera med vildris eller bröd eller stekt bacon. TORSDAG: Gröna soppan me d ägghack ( 4 port ) Skala och hacka 1 gul lök. Skala 4-5 potatisar och skär i bitar. Fräs lök och potatis i 2 msk olja. Tillsätt ca 400 g gröna ärter, färska eller frysta. Häll på 1 liter grönsaksbuljong (av tärning). Koka ca 10 minuter. Hårdkoka 2 ägg. Kvl dem. Skala och hacka. Skölj och hacka 1/2 knippa körvel. Blanda det gröna med ägghacket. Häll soppan i en mixer eller matberedare och mixa till puré. Häll tillbaka i grytan. Smaka av med salt, peppar och muskotnöt. Servera med ägghacket och bröd. FREDAG: Grillskiva me d grö n pyt t ( 4 port ) I Av Birgitta Rasmusson, chel I or 1UA vrovkök Foto: Janne Hansson Pensla 4 fläskkarréskivor, ca 1 1/2 cm tjocka, med grillolja och grilla. Skala och tärna 1 bit rotselleri och 1 bit kålrot, ca 100 g. Skala och hacka 1 röd lök. Fräs det gröna i 1 msk olja. Tillsätt 1 paket grönsaksblandning. Skala och tärna 2 äpplen. Blanda ner i pannan. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 tsk basilika. Tillsätt 1 dl mellangrädde. Låt småputtra några minuter. Servera direkt. veckan Billiga veckan s matsede l från ICA Provkök innehåller lätt- och snabblagad mat som kostar max 15 kronor per portion.
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32