Loading...
Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4 AV CATHRINE SCHUCK FOTO: ALBERT HÅKAN
SSON Till en salt knäckemacka och kryddig korvgryta passar det bra med en kall öl eller kanske till och med något starkare... En läskande dessert i form av frukt och fromage passar saltstänkta seglare och andra godisgrisar, tycker Cathrine Schuck som här bjuder på burkfest. O FEST PA BURK... Sommartid är burktid. Alla sommarstugeägare och seglare vet att ett bra förråd av burkar är guld värt, för plötsligt står det oväntade gäster på däck eller förstukvist. Men går det verkligen att laga riktigt god mat på enbart burkar? Jajamensan, med ett par bra burkar och några få övriga ingredienser har vi skapat två festmenyer som faktiskt står sig på vilket kalas som helst! GUBBRORA PÅ KNÄCKEBRÖD FÖ R + PERSONE R 1 burk hummeransjovis, 125 g 1 burk sardiner i tomatsås, ca 100 g 3 hårdkokta ägg 1 msk rökt kaviar 1 finhackad rödlök peppar 2-3 cm finstrimlad purjo- eller knipplök GÖ R SÅ HÄR : 1. Gaffelmosa ihop alla ingredienser utom purjon. Smaka av röran med peppar, helst nymalen. Garnera med purjo. 2. Låt gärna röran stå och "smaka ihop sig" en stund. Servera med knäckebröd. Tips! Ett knäckebröd som mjuknat blir knaprigt igen efter ett par minuter i 2oo° ugns värme. COWBOYRORA MED KORV OCH BÖNOR Tänk att det faktiskt går att göra något riktigt gott av enbart tre burkar. Hittar du inte texasbönor, så ta istället vita bönor i tomatsås och krydda rejält med kajennpeppar eller chili. FÖ R 4 PERSONE R 1 burk Bullens pilsnerkorv 1 burk krossade tomater 1 burk texasbönor salt, peppar GÖ R SÅ HÄR : 1. Skär korven i 1-2 cm stora bitar och blanda den med texasbönor och krossade tomater. Koka upp och smaka av med salt och peppar. Servera med ris. B i
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32