Loading...
Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9 AV LOTTA BRINCK FOTO: NISSE PETERSON
Fräsch färskosttårta Österrike är känt för sina mäktiga men fina bakverk. Här kommer en färskosttårta som smakar utmärkt med passerade hallon. KESELLATÅRTA FÖ R 4 PERSONE R PAJDE G : 150 g smör 3 dl vetemjöl 1 msk socker 2 msk rivet citronskal 2 msk grädde FYLLNIN G : 500 g kesella 2% dl russin 2 äggulor IV2 msk vanilj socker 1 msk maizenamjöl 1 dl vispgrädde 1 citron 4 äggvitor GLASERING : 2 äggulor 1 msk socker HALLONSÅS : 2 liter hallon socker + vatten GÖ R SA HÄR : 1. Börja med pajdegen. Hacka snabbt ihop iskallt smör med vetemjöl, socker och rivet citronskal. Tillsätt grädden. Låt degen vila i kylskåp i minst 1/2 timme. 2. Värm ugnen till 200 0 . 3. Gör fyllningen. Rör ihop kesella, russin, vanilj socker, ägggulor, maizenamjöl, grädde, 1-2 msk rivet skal och saft från citronen. 4. Vispa vitorna till styvt skum. 5. Kavla ut degen och täck en form med löstagbar botten. 6. Blanda försiktigt ner vitorna i fyllningen. Häll i fyllningen och täck formen med folie. 7. Grädda i nedre delen av ugnen i 45 minuter. 8. Vispa ihop gulor och socker till glaseringen. Ta bort folien. Häll det över kakan. Grädda i ytterligare 15-20 minuter. 9. Gör hallonsåsen. Mixa hallonen till mos. Passera genom en trådsil. 10. Späd med vatten och smaka av med socker till lämplig konsistens och sötma. Servera till tårtan.
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32