Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24 Fortsättning från föregående sida me
d fisk framför kött, det är en större utmaning för mig som kock, berättar Susanne. Hon är också nyfiken pä Medelhavsköken. Även där använder man oljor och frossar i grönsaker, frukt och fisk. Seabourn Spirit seglade i Medelhavet innan Susanne mönstrade av i somras. När hon kom hem hade hon varit ute i fem månader och sett mycket hav. Men trots arbetsdagar på tolv timmar och lite fritid tycker hon att livet ombord är intressant. Gemenskapen mellan arbetskamraterna är stark. Fritiden utnyttjas maximalt med sightseeing, sportdykning och inte minst studiebesök på olika matmarknader. AVANCERAT TILL SOUSCHEF Sedan ett år är Susanne souschef. Egentligen var det meningen att hon skulle gå i land för gott redan förra sommaren. Men så kom köksmästaren med ett smickrande erbjudande. Ville Susanne bli souschef till hösten? Det var klart att hon tackade ja. Souschefen är näst efter köksmästaren högste chef i köket. Förutom högre lön innebär arbetet att sköta en del inköp, komponera menyer och naturligtvis laga mycket god mat. Kräsna gäster kräver stor variation. VÄSTINDIEN NÄSTA Den här gången seglar Susanne rutten Thailand -Vietnam-Hong Kong-Singapore. Det blir ytterligare 150 dagars hårt arbete, men sedan kanske Susanne går i land för gott. Resfebern börjar lägga sig. Resorna har dessutom gett henne perspektiv på Sverige. -Vi har ett fint land, med många möjligheter att göra det man vill, bara man tar chansen, säger Susanne bestämt. DRÖMMER OM EGEN KROG Men helt säker på att det blir Sverige igen, det kan man aldrig vara. Susanne drömmer nämligen om en liten krog i Florida. För när allt kommer omkring, har man en gång insett att hela världen är ens hem krymper avstånden. Det gäller mellan både länder, människor och kök. •
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32