Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22 som seglar köksvägen KALKONSALLAD FÖ
R 4 PERSONE R 180 g kalkon- eller kycklingkött 1 röd chilipeppar (se tips) 1 rödlök V2 tsk hackad vitlök 4 msk matolja 2 lime 2 msk thailändsk fisksås (se tips) 1 msk hackad färsk koriander eller färsk basilika 12 salladsblad GÖ R SÅ HÄR : 1. Strimla kalkonkött och chili. Skala och skiva löken tunt. Stek kött, chili, lök och vitlök i matolja tills köttet är genomstekt. 2. Pressa limejuicen, häll på den och fisksåsen. Låt fräsa i ytterligare 3-4 minuter. Rör ner koriandern/basilikan. 3. Skölj salladsbladen och torka av dem. Lägg upp dem som skålar på fyra tallrikar. Fvll bladen med kalkonblandningen. BLANDADE SPETT TIL L C A 8 SPET T 200 g nötkött, t ex utskuren biff eller rostbiff 200 g kycklingfilé 200 g scampi eller jätteräkor TIL L MARINADEN : 2 dl matolja 5-6 msk hackad färsk koriander (se tips) 2 röda chilipeppar (se tips) 1 dl kokosmjölk (se sid 3) TIL L JORDNÖTSDIPPEN : 1 kvist citrongräs (se tips) 2 cm färsk ingefära (se tips) 2 limeblad (se tips) 1 dl ananasjuice 3 dl kokosmjölk (se sid 3) 1 dl jordnötter 2 dl jordnötssmör TIL L GURKSALLADEN : 1 liten gurka, ca 350 g V2 röd chilipeppar (se tips) 4 msk thailändsk fisksås (se tips) 1 msk hackad färsk koriander (se tips) GÖ R S Å HÄR : 1. Börja med jordnötsdippen. Finhacka citrongräs, ingefära och limeblad. 2. Mixa jordnötterna fint. 3. Fräs citrongräs, ingefära, limeblad och jordnötter hastigt. Tillsätt därefter ananasjuice, kokosmjölk och låt koka upp. Det är viktigt att såsen inte får stå och koka, då skär den sig när jordnötssmöret tillsätts. 4. Rör ner lite av jordnötssmöret åt gången. Den här såsen kan serveras både varm och kall. 5. Gör nu gurksalladen. Riv gurkan grovt, strimla chilin, hacka koriandern och blanda ihop. Rör ner fisksåsen och ställ kallt till servering. 6. Strimla biff och kyckling i ca 4 cm
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32