Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3 KORT&Gott • Det är nog inte många sem
esterfirare här hemma som funderar på vad maten kostar i andra länder. Det är jag rätt säker på. Men den som åker utomlands ägnar nog detta en tanke. Det är nämligen inte många länder som slår Sverige nu när det gäller låga matpriser. I en färsk studie initierad av handeln jämfördes 24 vanliga dagligvaror i 13 olika länder i Europa. Sverige kom på femte plats. Sju länder var dyrare, bl a Österrike, Norge och Finland. Vilket är ännu en bekräftelse på att de svenska matpriserna nu är fördelaktiga i ett internationellt perspektiv. Ett sätt för oss inom ICA att få bra priser när vi köper in varor är att slå oss ihop med utländska kollegor. Då når vi stora kvantiteter och kan verkligen utöva kraft vid prisförhandlingar. Jag tror få anar vilket brett internationellt samarbete iCA-handlarna har. Ni kunder skördar frukterna av detta. Fortsatt glad sommar! Roland Fahlin Koncernchef ICA Handlarnas AB Trende r så * b o AV TONY WALLIN Sambal, sweet chili och nu är det dags för kokosmjölk, ännu en orientalisk ingrediens som man faktiskt ganska lätt kan fixa till hemma i det egna köket. Kokosmjölk används flitigt i thailändsk matlagning, liksom i de trendiga sk cross over-köken. Kokosmjölk är ett extrakt på kokosnötsköttet och alltså inte den läskande vätska (juice) som finns i färska kokosnötter. Kokosmjölk på burk, 4 dl , börjar bli allt vanligare i butiker med välsorterade orienthyllor. Kokosmjölk används både till kött-, fisk- och grönsaksrätter. Gö r din egen kokosmjölk: Hetta upp 3 dl vispgrädde och 3 dl mjölk i en vid kastrull. Häll i en påse kokosflin^ Rör om. Låt dra i 5 minuter. Kör detta i en mixer. Häll genom en tät sil. Pressa sked. Späd med vatten till 4 dl vätska. Klar att använda. Kan även göras på mjölk • Koka soppa på en spik är inte så lätt. Men att laga bjudmat på några burkar kan bli en hit, se sid 4. Och du: ha några extra konserver i skafferiet så behöver du inte oroa dig för oväntat besök. I sommarköket är det enkelhet som gäller. Vi prioriterar en stund i hängmattan - om nu någon äger en sådan. Kanske med ett korsord. Kanske Buffés korsord. Vilket osökt för mig in på Rolf Bjcrkclius brev till undertecknad: "...tre saker får aldrig vara fel i en tidning, schack- och bridgespalterna och korsordet ... lyckligtvis för dig så har din tidning bara en av dessa spalter..." Jag kan bara beklaga att färgen på ledorden föll bort i det senaste krysset, vilket gav många extra huvudbry. Vana lösare kunde dock lista ut var ledorden fanns, drygt 30 000 gjorde det! Jag hoppas att vi i fortsättningen ska slippa sådana fadäser. För den som likt Rolf B vill skriva till tidningen så är adressen Buffé, Box 6630,113 84 Stockholm. Den står angiven i redaktionsrutan på denna sida. Tony Wallin Chefredaktör Buffé Fes t på burk ! perfekt för båt & torp 9 Färskosttarta med hallonsås Duka för många i trädgården Skånska traditioner på nytt sätt enkla bärdesserter som reser köksvägen 10 12 20 21 28 Sommarens FRÅGOR OM ••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••• v LÖSNUMMERPRIS: 2 0 KRONOR. INNEHAVARE AV ICA KUNDKORT FÅR TIDNINGEN UTAN KOSTNAD! Prenumeration : Pris helår 24 0 kr. Annons : Lennart Carlsson, 021-1 9 4 2 31. Håkan Sjöstrand, 021-194 5 31. Chefredaktör: Tony Wallin. Ansvarig utgivare: Jörgen Wennberg. Marknadsansvarig: Torbjörn Norberg. Redaktionsråd: Maria Andersson, Lisbeth Kohls, Stefan Gideskog, Anders Hallgren, Christer Åkerberg. Producerad av ICA Förlaget AB, Box 6630 , 1138 4 Stockholm. Repro : Scannrepro AB. Tryckeri : Tryckcentra AB. Utebliven tidning/adressändring: 033-140040 . Receptfrågor: ICA Provkök 08-7282400 , vardagar 9—11. ICA KUNDKORT: 033-140040 RECEPTFRÅGOR: ICA PROVKÖK 08-728 2400 (vardagar kl 09-11) Globetrottem Bättre märkning! Buffé {or å 200 g. lätt med en och vatten. CHEFREDAKTÖR: TONY WALLIN 08-72823 78
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32