Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18 Ve m ha r någonsi n hör t tala s o m
persiljemargarin ? 0 % Så här gör du kryddsmör: Sardellsmör Blanda ingredienserna i mixer eller för hand till en slät massa. Rulla sedan smöret till en rulle i fuktat smörpapper och kyl ner rullen cirka två timmar innan du serverar smöret i portionsskivor. Alla recepten är beräknade för fyra personer. m ig. * - r - , Ciott till grönsaker, tisk och kyckling. 50 g rumsvarmt Svenskt Smör 4 st finhackade sardeller 1/2 msk fransk senap 2 msk Järsk finhackad basilika eller persilja Mango chutney-smör med curry Gott till kyckling och fläskkött. 50 g rumsvarmt Svenskt Smör 1 msk mango chittney 1/2 tsk curry 2 msk grnvrivet äpple 1 pressad vitlöksklyfta f* Rödlökssmör Ciott till nötkött och fläskkarré. 50 g rumsvarmt Svenskt Smör 3 msk Jinhackad rödlök 2 krm salt 1 krm "Fyra kryddor" Tomat- & basilikasmör Ravigotesmör Gott till kyckling, lax och kalvkött. 50 g rumsvarmt Svenskt Smör 1 msk finhackade soltorkade tomater 1 msk finhackad basilika 1 msk olivolja svartpeppar Gott till nöt- och fläskkött. 50 g rumsvarmt Svenskt Smör 1/2 msk mycket finhackad gul lök 1/2 tsk fransk senap 1/2 tsk vinäger 2 msk finhackad persilja 1 tsk smulad dragon 1/2 krm salt Persiljesmör Gott till nötkött, fisk och grönsaker. 50 g rumsvarmt Svenskt Smör 4 msk finhackad persilja 1/2 krm cayennepeppar 1 tsk osötad senap Citronsmör (lurt till kyckling, fisk och grönsaker. 5 0 g rumsvarmt Svenskt Smör 1/2 msk pressad citronsaft 1/2 msk jinrivet citronska/ 1 krm peppar 1/2 krm salt V \ f**> ' - V * J 2 t ; Salviasmör Provencalsmor Gott till lamm och kyckling. 50 g rumsvarmt Svenskt Smör l msk hackad järsk sa/via I tsk rivet citronskal 1 krm salt Gott till nötkött, lamm och kyckling. .50 g rumsvarmt Svenskt Smör 1 pressad vitlöksklyfta 1 tsk rosmarin 2 msk. hackad Järsk persilja 1 krm salt Ansjovissmör Gott till nötkött, fisk och potatis. 5 0 g rumsvarmt Svenskt Smör 3 mycket finhackade ansjovisfiWer 2 msk Jinhackad gräslök Olivsmör Gott till kyckling och fisk. 5 0 g rumsvarmt Svenskt Smör 2 msk finhackade oliver 1 msk olivolja 1 klyfta pressad vitlök svartpeppar I -v 1 V . C Grönpepparsmör Gott till nötkött och räkor. 3 msk finhackad gul lök Svenskt Smör till fräsning 11/2 msk grovkrossad grönpeppar 1 msk vitvinsvinäger 50 g rumsvarmt Svenskt Smör 1/2 msk worcestershiresås Fräs först löken i lite smör, tillsätt grönpeppar och vinäger och låt svalna. Blanda, rulla och kyl sedan som vanligt. Paprikasmör Gott till kyckling och fläskkött. 112 gul paprika 1/4 röd pepparfrukt 1/2 dl hönsbuljong 50 g rumsvarmt Svenskt Smör 1 msk finhackad persilja Kärna ur, skölj och skär paprika och pepparfrukt i bitar. Koka dem mjuka i hönsbuljongen och låt svalna. Mixa paprika- och pepparfruktsbitarna med smör och persilja till en slät massa. Rulla och kyl sedan som vanligt. Dragonsmör Gott till nötkött och kyckling. 2 msk finhackad gul lök Svenskt Smör till fräsning 1 msk finhackad dragon 50 g rumsvarmt Svenskt Smör 1 stänk Tabasco 1 msk finhackad persilja Fräs först löken i lite smör, tillsätt dragonen och låt det svalna. Blanda, rulla och kyl sedan som vanligt. Currysmör Gott till lax och jätteräkor. 2 msk finstrimlad purjolök Svenskt Smör till fräsning 1 tsk curry 50 g rumsvarmt Svenskt Smör l tsk pressad citron Fräs först purjolöken i lite smör med curryn och låt svalna. Blanda, rulla och kyl sedan som vanligt. ~ t » s + Ett kryddsmör ska smaka. Det ska smaka gott och det ska smaka mycket. Och ska ett kryddsmör bli riktigt gott duger bara Svenskt Smör, nymalda kryddor och färska fina örter. Här hittar du några goda exempel. När du provat dem, är det lätt att själv uppfinna nya varianter. Det enda du behöver är Svenskt Smör, kryddor, örter och en nypa fantasi.
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32